Kate Moss ima najviše stila

KATE MOSS izabrana je za ženu s najviše stila u povijesti Velike Britanije. U anketi časopisa Grazia pobijedila je konkurenciju, od Elizabeth Taylor do princeze Diane.

Prije šest mjeseci njena karijera je bila na rubu propasti kada je snimljena kako šmrče kokain. Preko klinike za odvikavanje u Arizoni stigla je kao zvijezda na zabave Londonskog tjedna mode, a jučer je objavljeno i da će debitirati u filmu Ang Leeja, režisera Brokeback Mountain, o pjevačkoj legendi Dustyju Springfieldu. Takvi preokreti u karijeri su dokazi opsesija modernog društva, misle neki.

"Kako bi netko danas postao slavan mora snifati kokain ili spavati sa 40 ljudi u jednoj noći", kaže sociolog Roddy Martin.

"Kate je možda imala problema, ali nikada nije napravila pogrešku u odijevanju, misli čak 17% naših čitateljica koje su glasale za nju", kaže urednica Grazie, Jane Bruton.

Grazia je provela anketu na 5000 čitatelja.

Nakon 32- godišnjeg supermodela, Kate Moss, najbolje su ocijenjene mlade glumice Sienna Miller i Keira Knightley. Na četvrtom mjestu je princeza Diane, a zatim modna dizajnerica Stella McCartney.

U prvih deset ugurale su se i Twiggy, Victoria Beckham i Elizabeth Taylor.

"Divno je vidjeti različite interpretacije što imati stila znači, sa toliko različitim ženama koje su išle u izbor", rekla je Bruton.

M.K.

Pročitajte više