Katy Perry postala ambasadorica humanitarne organizacije princa Charlesa

Screenshot: YouTube

PRINC Charles imenovao je Katy Perry ambasadoricom svoje humanitarne organizacije.

Imenovanje pop zvijezde Katy Perry objavljeno je na godišnjoj večeri humanitarne organizacije održanoj u Londonu i to nakon što je pjevačica, tijekom prošle godine, a prilikom posjete Mumbaiju, upoznala princa Charlesa i saznala o postojanju i djelovanju humanitarne organizacije.

British Asian Trust, koji je osnovao britanski princ, međunarodna je humanitarna organizacija čija je misija smanjenje siromaštva i nejednakosti u južnoj Aziji, navodi CNN.

Pjevačica će u okviru organizacije biti zadužena za podršku humanitarnim aktivnostima usmjerenim prema smanjenju zlostavljanja i trgovine djecom u Indiji.

Američka zvijezda izjavila je da je Indija "uvijek imala posebno mjesto u njenom srcu", kao i da je "počašćena time što će sudjelovati u pronalaženju rješenja za problem trgovine djecom".

Kao aktualna ambasadorica UNICEF-a, Perry je do sada imala dodira s pitanjima zaštite dječjih prava.

"Djeca su nevina i ranjiva i zaslužuju biti zaštićena", kaže Katy Perry.

Za ovu humanitarnu organizaciju kao ambasadori već djeluju glazbenik Naughty Boy, kao i televizijski voditelj Nihal Arthanayake.

Ova organizacija napravila je procjenu prema kojoj gotovo 6 milijuna djece u Indiji radi pod prisilom, a samo u gradu Jaipuru na desetine tisuća njih i u uvjetima opasnim po život.

Humanitarna organizacija, osim Indije, djeluje još i na prostoru Pakistana, Šri Lanke i Bangladeša.

Pročitajte više