Kći Damira Polančeca pogriješila na pitanju za 34.000 eura. Znate li vi odgovor?

Foto: HRT

VEČERAŠNJU emisiju kviza Tko želi biti Milijunaš? otvorila je Ivana Polančec iz Koprivnice koja je u prošlotjednoj emisiji osvojila 18.000 eura.

Na sljedećem pitanju, onom za 34.000 eura, zatražila je pomoć publike upitavši je li Split, Osijek, Pula ili Varaždin prema popisu iz 1910. godine s 57.755 stanovnika bio drugi najveći grad na području današnje Hrvatske. Publika je najviše, 56 posto glasova, dala Varaždinu, 23 posto glasovalo je za Split, dva posto manje za Osijek, dok Puli nije dodijeljen ni jedan posto glasova.

Ivana je poslušala publika pa je kao konačan odgovor odabrala Varaždin. Međutim, točan odgovor bio je Pula te je Ivana kviz napustila s iznosom od 5000 eura.

Sljedeći natjecatelj bio je Emir Asani s Cresa koji je prvog džokera, "pola-pola", iskoristio na sedmom pitanju. 

"Tko je 2000. osvojio Zlatnu malinu za najgorega glumca stoljeća?" glasilo je pitanje. Ponuđeni odgovori bili su Sylvester Stallone, Kevin Costner, Vin Diesel i Ben Affleck. Upotrebom džokera iz sužena izbora ponuđenih odgovora ostali su Sylvester Stallone i Ben Affleck. Emir je naposljetku kao odgovor ponudio Stallonea, što je bilo točno.

Sljedećega džokera, onoga "zovi", natjecatelj je upotrijebio na devetom pitanju. Nije znao koja je rock grupa sedam puta svirala u Hrvatskoj. U ponudi odgovora bili su slavni bendovi Black Sabbath, Iron Maiden, Kiss te Metallica. Džoker mu je rekao kako misli da je možda riječ i Ironu Maidenu, ali priznao je da zapravo ne zna odgovor. Emir je odabrao upravo taj bend osvojivši 2500 eura. 

Na 11. pitanju Emir je zatražio pomoć publike. "Službena rezidencija predsjednika koje je države poznata i po nazivu Pizarrova kuća?" glasilo je pitanje. Publika je 57 posto glasova dala Peruu, 11 posto glasovalo je za Boliviju, tri posto za Ekvador, dok je 29 posto glasova publika dala Paragvaju.

Emir je također poslušao džokera rekavši da je Peru država u kojoj je službena predsjednička rezidencija poznata i kao Pizarrova kuća i osvojio 10.000 eura. Riječ je, dodao je Tarik, o rezidenciji koja se nalazi na mjestu na kojem je bila ona konkvistadora Francisca Pizarra. Pizarro je vladao tim područjem nakon što je osvojio carstvo Inka i bio je osnivač Lime.  

Emir odustao na pitanju za 34.000 eura

Posljednje pitanje na koje je natjecatelj odgovorio je glasilo: "Kako se zove najljepša prašuma Dinarida, očuvana u NP-u Plitvička jezera?". Ponuđeni odgovori bili su: Muški bunar, Čorkova uvala, Prašnik i Devčića tavani. Najzgodnije mu je zvučala, naglasio je, Čorkova uvala, pa je odabrao nju za konačan odgovor i osvojio 18.000 eura.

Na idućem pitanju Emir je odustao. Nije znao jesu li Jean de Dinteville i Georges de Selve na slavnoj slici Hansa Holbeina ml. iz 1533. carinici, poreznici, generali ili veleposlanici. Da je nastavio sudjelovanje u kvizu, pogodio bi da je riječ o veleposlanicima.

Pročitajte više