Kedžo 2020. pobijedio na Dori, ali nije išao na Eurosong: O tome nisam ja odlučivao

Foto: Instagram

DAMIR KEDŽO ponovno se natječe na Dori. Večeras nastupa s pjesmom Angels and Demons kojom će pokušati izboriti prolazak na Eurosong. Za Slobodnu Dalmaciju otkrio je što je pripremio za Doru.

"Pjesmu sam odabrao već početkom studenog prošle godine i od tada sam razmišljao koji su mi idući koraci. Kada sam slušao pjesmu vizualizirao sam moćan kostim i prva na pamet mi je pala Matija Vuica. Iako inače ne dizajnira za muškarce, iznimna mi je čast da je pristala raditi sa mnom na kostimu za ovogodišnju Doru", rekao je. 

Kedžo je pobijedio na Dori 2020. godine s pjesmom Divlji vjetre, no zbog pandemije koronavirusa te je godine bio otkazan Eurosong.

"Teže sam podnio pandemiju općenito nego neodlazak na Eurosong. Jako puno ljudi je u tom razdoblju izgubilo puno više nego ja, meni je bilo teško priviknuti se da ne mogu iz kuće, da nemam više svakodnevni život i tempo na koji sam naviknut… Tada sam se odlučio posvetiti sebi, radu na sebi, propitati u čemu sam dobar, u čemu sam loš…", rekao je.

"Neke stvari nisu u našoj kontroli"

Iduće godine HRT je organizirao novu Doru na kojoj je pobijedio Albina s pjesmom Tick-Tock. Kedžo je otkrio je li ga zasmetalo što ga HRT nije poslao na Eurosong već su se odlučili na novo natjecanje.

"Odluka o tome nije bila na meni. Naučen sam prihvatiti sve što se događa jer neke stvari nisu u našoj kontroli. Drago mi je da je Albina imala priliku predstavljati Hrvatsku u Rotterdamu i žao mi je što se s odličnim nastupom nije plasirala u finale", rekao je.

Nakon što je HRT objavio pjesmu s kojom se Kedžo natječe na Dori, brojni tviteraši pisali su da ih Angels and Demons podsjeća na hit Human britanskog pjevača Rag'n'Bone Mana iz 2017. godine. Kedžo je negirao te optužbe.

"Angels and Demons je pjesma koja me osvojila na prvu. Ono što sada mogu reći, nakon ova dva mjeseca rada na pjesmi i pripremi svih vizuala da sam zahvalan i sretan jer je i moj tim prihvatio pjesmu, prihvatili su moju viziju oko nje. Za mene je ovo jedna jako vokalno izazovna pjesma i potrudit ću se na Dori u izvedbi pjesmu podignuti na jednu višu razinu", rekao je.

Pročitajte više