Kenija: Prva dama ispljuskala novinara

SUPRUGA kenijskog predsjednika Mwaija Kibakija u ponedjeljak navečer bijesno je uletjela u redakciju kenijskog lista Nation, ošamarila prisutnog kamermana i zatražila da joj pokažu novinara koji je objavio članak pod nazivom "Sramota prve dame", izjavili su očevici.

"Došla sam protestirati i ne odlazim odavde dok mi ne pokažete novinara koji je objavio članak sa svim onim lažima", rekla je Lucy Kibaki okupljenima u redakciji.

No, ustanovilo se da je prva dama ušla u redakciju pogrešnog lista, budući je sporni članak napisao novinar suparničkog lista Standard.

List je u ponedjeljak objavio članak u kojemu piše kako je gđa Kibaki tri puta prekidala oproštajnu zabavu svojeg susjeda, predsjednika misije Svjetske banke u Keniji, jer joj je smetala buka.

Mašući primjerkom lista u kojem je objavljen članak koji joj se nije svidio, gospođa Kibaki je, okružena policajcima i zajedno s glavnim šefom policije Nairobija Kingorijem Mwangom ušla u ured Nationa, oduzevši novinarima olovke i bilježnice. Na mjestu događaja našao se i kamerman mreže KTN koji je iskoristio priliku te snimao ispad prve dame. Ona ga je ošamarila tražeći da odmah prekine snimanje.

"Mediji stalno pišu laži o meni, o predsjedniku i o mojoj obitelji. Vi ne želite da predsjednik vodi ovu državu, stalno vrijeđate moju obitelji predsjednika", vikala je bijesna Lucy Kibaki.

Predsjednikov ured još se nije oglasio priopćenjem o ovome incidentu.

Pročitajte više