Kia pro_cee´d: Nove fotografije

KAO što je poznato Kia će na predstojećem salonu automobila u Frankfurtu predstaviti novu izvedbu kompaktnog modela. Naglašenog sportskog karaktera, pro_cee'd se obraća prvenstveno mlađoj populaciji.

Prvi premium na korejski način među kompaktima je poput izvornika razvijen u potpunosti prema europskim standardima dizajna i kvalitete. Dulji, niži i lakši od izvedbe s pet vrata, atraktivni korejski kompakt ima sve preduvjete za uspjeh na europskom tržištu.


U tome će mu pomoći i široka paleta izvedbi. Kupcima su na raspolaganju pet motora snage od 90 do 143 KS, tri mjenjača, 12 boja karoserije, tri paketa opreme, kao i podulji popis opcija.

U Kiji su posebno ponosni što razvoj nove izvedbe nije išao nauštrb prostranosti. Mjesta za putnike ima podjednako zahvaljujući istom međuosovinskom razmaku, a na razini cee'd-a ostao je i prtljažnik. Bočna vrata povećanog kuta otvaranja produljena su za 276 mm čime je olakšan pristup stražnjoj klupi koja je, usput rečeno, asimetrično djeljiva.


Tvornički podaci i cijene još su uvijek tajna, no za vjerovati je da tu neće biti nikakvih iznenađenja. Kia cee'd i nova trovratna izvedba definitivno spadaju u red najboljih automobila s korejskim potpisom.


Pročitajte više