Kiefer Sutherland: Previše me plaćaju, liječnici i učitelji zaslužuju mnogo više

KIEFER SUTHERLAND, zvijezda televizijske serije "24", tvrdi kako su glumci plaćeni disproporcionalno od onoga koliko pridonose društvu te da ljudi koji zaslužuju dobivati basnoslovne svote novca za svoj rad su radnici u zanimanjima poput zdravstva i obrazovanja. Sutherland je najviše plaćeni televizijski glumac koji po epizodi serije "24", koja ga je i proslavila, dobije 555,555 dolara.

Godine 2004. Kiefer je potpisao ugovor od 40 milijuna dolara koje će mu televizijska kuća Fox isplatiti do 2009. godine za ulogu u toj seriji, a usto je postao i njen producent. No, Kiefer smatra da je to jednostavno previše novca te da on ne zaslužuje toliko, diveći se istovremeno ljudima koji rade u zdravstvu i obrazovanju, a koji preživljavaju iz mjeseca u mjesec i imaju smiješno niska primanja dok rade posao na dobrobit pučanstva. 

"Količina novca koja se godišnje obrne u filmskoj i televizijskoj industriji zapanjujuća je, tu se radi o milijunima i milijardama. Dok su glumci plaćeni previše, liječnici su ti koji su prave zvijezde našeg društva, poput mog djeda koji se brine za cjelokupno zdravstvo u Kanadi, međutim ne treba zaboraviti niti učitelje, vatrogasce i policajce", izjavio je osviješteni Kiefer.

A dok se on žali na visinu svoje plaće, taj isti novac troši "kao lud". Prema dokumentima iz 2004. godine kad se razvodio od svoje tadašnje supruge, Kiefer je naveo da mjesečno troši 34 tisuće dolara. Sutherland je danas uz Hugha Lauriea, zvijezdu serije Dr. House, najviše plaćen glumac u Hollywoodu i unatoč ovim hvalevrijednim izjavama, Kiefer se svejedno ponaša kao razmažena zvijezda. Prošle je godine završio iza rešetaka zbog vožnje u pijanom stanju, a kada je nakon odslužene kazne gostovao u talk showu Davida Lettermana, ispričao je kako je trećeg dana svoje zatvorske kazne bio pod tušem i slučajno je ispustio sapun. "Tada sam shvatio da je sapun precijenjen", rekao je glumac.

K.H.

Pročitajte više