Kinezi se ipak ne moraju čeznutljivo gledati ispod pojasa

KINESKI se muškarci nemaju nikakva razloga osjećati inferiornima u pogledu veličine svojih spolovila, objavljeno je u studiji izrađenoj u Hong Kongu, u kojoj je dokazano da su Kinezi ispod pojasa "al pari" s drugim muškarcima diljem svijeta.

"Naš je zaključak da Kinezi nisu manji od zapadnjaka, barem kada su spolovila u pitanju", rekao je Chan Lung-wai, ravnatelj urološke klinike u Hong Kongu. "Oduvijek je postojao mit da zapadnjaci imaju veća spolovila i da im je seksualna moć bolja", dodao je.

Grupa hongkoških znanstvenika proteklih je pet mjesecima etničkim Kinezima dobrovoljcima u dobi od 23 do 93 godine mjerila spolovila u opuštenom stanju. Prosječna dužina iznosila je 8.5 centimetara što otprilike odgovara mjerama u ostatku svijeta.

Tako u Nijemaca prosječna dužina opuštenog penisa iznosi 8.6 centimetara, Izraelcima je ona 8.3, Turcima 7.8, a Filipincima 7.3 centimetara. Najponosnijima se mogu osjećati Talijani koji prednjače sa svojih točno 9 centimetara u prosjeku.

Iz studije je također zaključeno da visina muškarca nema nikakve veze s dimenzijama penisa, ali veći indeks tjelesne težine, odnosno količina masti u tijelu, ukazuje na manja spolovila.

"S promjenama tjelesne težine, odnosno debljanjem, mijenjaju se i krvne žile, pa veličina penisa nije statična. Ona vjerojatno odgovara stanju krvnih žila pojedinog muškarca", rekao je Chan, dodajući da bi ovaj podatak mogao potaknuti neku novu studiju.

 

Pročitajte više