Kladimo se da svi znate gdje ste bili na današnji dan prije 7 godina

Screenshot: YouTube

PRVE dane veljače 2012. godine malo će tko zaboraviti. Snijeg je tog 4. veljače 2012. godine okovao cijelu zemlju i obalu te stvorio nezapamćene probleme u prometu i svakodnevnom životu. Posebne probleme imali su Dalmatinci koji nisu očekivali snijeg niti su navikli na prekrivač od 25 cm koji ih je dočekao na ulicama.

Cijela Hrvatska je bila u kaosu, a poseban kaos je bio u Splitu koji se suočio s katastrofalnom organizacijom čišćenja snijega i Nevenkom Bečić koja je postala antijunakinja snježne katastrofe 2012. godine.

Splićani su tih dana na snijegu i ledu lomili noge i ruke, a sestra bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma briljirala je izjavama na televiziji. 

Svi i danas pamte čuvenu teoriju o tome kako bi Splićane od leda i snijega trebali čuvati susjedi te da su sami krivi ako su u lošim odnosima s obitelji i bližnjima. Dok su u vijestima promicale snimke u kojima Splićani padaju na ledu, Nevenka je bila sigurna da grad Split nije kriv za to.

"Svi građani koji su izlazili vani, a nisu imali potrebe izlazit, sami su odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima. Nadalje, svi stariji bi trebali imat ili svoju djecu, a djeca su po zakonu odgovorna brinuti o roditeljima. Ukoliko nemaju djecu, onda su mogli imati nećake i tijekom života njegovati dobre odnose. Ako nemaju nećake i nećakinje, onda imaju susjede pa su trebali graditi dobrosusjedske odnose", objašnjavala je tada za HRT Nevenka. Kerumova sestra tada je insprirala pokojnog Predraga Lucića i Borisa Dežulovića koji su za nju obradili poznatu Čolićevu pjesmu Jedne zime s Kristinom.

Pročitajte više