Klapa Maslina 28. travnja donosi "Vitar s mora" u Zagreb, nastupaju u Hypo centru

IAKO je prošlo već skoro tjedan dana od predivna dva koncerta klape Cambi, još uvijek su glavna tema razgovora. Mali klapski maraton koji se održao prošlog vikenda u Hypo centru pohvalila je struka ali i publika. No, klapska pisma još će neko vrijeme živjeti u metropoli jer stiže klapa Maslina.

A onda se dogodila pjesma "Da te mogu pismom zvati"...

Ikona šibenske klapske pjesme, klapa Maslina će svojim koncertom 28. travnja donijeti "Vitar s mora" u Zagreb. Legendarni klapski bariton Branko Bubica, voditelj klape, pripremio je sjajan program kojim će potvrditi činjenicu da upravo ova klapa ima najvjerniju višegodišnju publiku. Klapa Maslina nasljednik je prve klape - sa statusom estradnih zvijezda, jer je osvajala sve nagrade na Omiškom festivalu i punila velike dvorane - Klape Šibenik, u kojoj je B. Bubica pjevao. Klapa u svom repertoaru ima  niz kultnih pjesama kao što su: "Maslina je neobrana", "Ostala si ista" i "Šibenska balada". A onda se dogodila pjesma nad pjesmama, "Da te mogu pismom zvati", koja je po nekima postala "hit nad hitovima, toliko popularna da je od glazbenog hita izrasla u pravi sociološki fenomen", kako je u pregovoru njihovog duplog albuma "Klapa Maslina i prijatelji" napisala Nevena Banić.

Gosti koncerta bit će Arsen Dedić i Gabi Novak

Na velikom zagrebačkom koncertu momcima iz klape pridružit će se i dvije legende. Gost koncerta Arsen Dedić, njihov dugogodišnji štovatelj i suradnik, autor nekoliko legendarnih pjesama u njihovoj izvedbi, dat će koncertu "okus mora i soli", u stilu šibenske šansone. A "šibenska nevista" Gabi Novak, koncertu će dati onu nježnu stranu sa svojom specifičnom izvedbom.

Dobri poznavatelji klape Maslina, moći će ovdje dati, sa opravdanjem, primjedbu da klapa ima puno više od 25 godina. Ali oni su kroz svoje početke krenuli polako, ne od jednog datuma, ne od jedne godine. I kada se je priča razvila u pravcu koji je doveo do ovih današnjih dana, teško je bilo odrediti točno vrijeme početka. U ostalom, nije to ni toliko bitno ako ih i slušamo koju godinu više.

O tom fenomenu njihovog zajedništva Bubica je jednom izjavio: "Jednostavno, volimo glazbu. Imamo dobre suradnike, svoju publiku i potporu u našim obiteljima, a i razumijevanje u tvrtkama u kojima smo zaposleni. Kad ste puno zajedno, a mi to jesmo, naravno da ponekad ima nesuglasja, ali to pokušavamo riješiti razumno, kompromisom. Inače, sastanke održavamo u kombiju dok putujemo na nastupe. Tu smo najžešći. Ali uglavnom svaka svađa završi šalom ili `ostavimo to za probe`, a na probama `ostavimo to za kombi`. Nitko još klapu nije napustio zbog svađe".

Pročitajte više