Koja od djevojaka u "Top modelu" zaista ima šansu za pravu karijeru?

ŠEST finalistica "Hrvatskog top modela" u Beču je, prema ocjeni žirija, toliko dobro odradilo posao da ovog tjedna show nije napustio nitko, pa se djevojke oporavljaju od prošlotjedne "drame" u kojoj su ostale bez dvije natjecateljice, dok ispadanje jedne RTL Televizija uopće nije prikazala u emisiji. Tea, Marina, Valentina, Sabina, Marija i Andrea posjetile su austrijsku prijestolnicu i konačno dobile tretman kakvom se nadaju od početka showa - bez nervoze, suza i galame odradile su nekoliko snimanja i naučile plesati bečki valcer.

Boris Čavlina odveo je djevojke u bečku draguljarnicu Henryja J. Sillama i priuštio im pravu ekskluzivu i neponovljivo iskustvo - pozirale su i učile plesati u skupocjenim haljinama Christiana Diora, a zbog skupog nakita pratili su ih tjelohranitelji i s njima baratali (doslovno) u rukavicama. Vlasnik draguljarnice je za kampanju, koja će biti predstavljena na internetu, odabrao Valentinu i Mariju, djevojke koje i inače imaju najviše angažmana, a ostale su se sudionice showa, grleći povlaštene djevojke, jedva suzdržavale sakriti zavist. Više im, naime, nije smiješno kad jedna drugoj "preotimaju" poslove, no glumeći složnu šesteročlanu ekipu, djevojke su se u finalnoj fazi natjecanja ipak odlučile suzdržati od suvišnih, najčešće djetinjastih komentara.

U Beču su pohađale i Školu bečkih manira i valcera Elmayer, a svoje su plesne vještine demonstrirale na jednom od bečkih trgova, na kojem su među stotinama turista morale odabrati partnera i tako zaraditi još koji pozitivni bod u očima žirija. Pobjednicom "plesnog izazova" proglašena je Sabina, pa je uz Valentinu i Mariju dobila još jednu nesvakidašnju priliku - u bečkoj operi djevojke su gledale balet Manon, a preostale tri (povrijeđene) kandidatkinje vratile su se u Zagreb, poprativši svoj nenadani povratak ljubomornim komentarima u stilu "Drago mi je da su one ostale, ali...".

Članovi obitelji šest finalistica dobili su priliku svoje mezimice gledati na mini-reviji organiziranoj u studiju "Hrvatskog top modela", a mnoge su, zaključio je žiri, zbog prisutnosti članova obitelji nešto lošije odradile posao. "Ma neugodno mi je kad me tako gledaju i dovikuju - Ispravi se!", zaključila je Valentina.

"Nijedna cura nema predispozicije da postane top model svjetskog ranga"

Kako vrijeme u modnom reality showu odmiče, djevojke se profiliraju među gledateljima - Valentina je već okarakterizirana kao "muškarac u tijelu prekrasne djevojke", a njezino neposredno ponašanje iz tjedna u tjedan oduševljava žiri. Ništa manje oduševljeni nisu ni brojni modni agenti, pa je 17-godišnja ljepotica iz Ploča postala natjecateljica s najviše angažmana. Slično je i s apsolventicom modnog dizajna Marijom, koja je u ovotjednoj emisiji priznala kako, zbog brojnih pohvala i pozitivnih komentara, sve više razmišlja o manekenstvu, a manje o dizajniranju.

Šutljiva Riječanka Sabina također je jedna od miljenica žirija, a najviše je pozitivnih bodova zaradila ponašanjem u Beču, unatoč činjenici da nije zadovoljila na castingu za reklamnu kampanju. Nešto manje omiljena je Marina, djevojka koja je u početku showa svojim stavom izazivala najviše problema i kandidatkinja koja na svaki neuspjeh ima identičan odgovor: "Pa imala sam loš dan!". Djevojkama, a prema komentarima, i žiriju, najmanje se sviđa Andrea, koja je ovog tjedna upozorena: "Moraš se odlučiti - ples ili manekenstvo!".

"Nažalost, nijedna cura nema predispozicije da postane top model svjetskog ranga", otvoreno je rekao Indexu prije nekoliko dana Boris Bašić, jedan od članova žirija. Što vi mislite?

M.A.
Foto: RTL

Pročitajte više