Koja sve svjetska imena nastupaju u Hrvatskoj do kraja ove i sljedeće godine

Foto: Profimedia

VIJEST da Ed Sheeran u kolovozu sljedeće godine stiže u Zagreb, točnije na Hipodrom, obradovala je mnoge Hrvate.

Ovog tjedna u Zagrebu je nastupao i 50 Cent, ljetos su u Puli mnogi uživali na koncertu Robbieja Williamsa, a danas je najavljeno da sljedećeg ljeta u Hrvatsku stiže i The National. Donosimo vam popis svjetskih zvijezda koje nastupaju u Hrvatskoj do kraja ove i sljedeće godine.

Hauser, Rebel with a Cello

25.10., Arena, Zagreb

Iako domaće ime, Stjepan Hauser je stekao slavu diljem svijeta te se može nazvati trenutno najpopularnijim klasičnim glazbenikom svijeta. Rebel with a Cello prva je njegova samostalna turneja, a dosad je rasprodao arene u sljedećim europskim gradovima: Prag, Budimpešta, Erevan, Bar, Atena, Limassol, Bordeaux, Barcelona, Madrid, Lisabon, Dijon i Zürich.

Morcheeba

4.11., Boćarski dom, Zagreb

Britanska elektronska atrakcija Morcheeba stiže u Zagreb početkom studenog. Morcheebu su sredinom 1990-ih osnovali pjevačica Skye Edwards i braća Paul i Ross Godfrey. Njihov glazbeni stil mogao bi se opisati kao spoj trip hopa, rocka, folk rocka i downtempa. Objavili su deset studijskih albuma od kojih su dva dospjela u prvih deset u Velikoj Britaniji.

Bryan Adams

13.12., Arena, Zagreb

Bryan Adams pred zagrebačku publiku vraća se nakon punih šest godina u sklopu velike svjetske turneje So Happy It Hurts. Adams je kanadski pjevač i tekstopisac čija karijera traje četiri desetljeća, tijekom kojih je objavio 17 studijskih albuma te osvojio brojne nagrade i priznanja, uključujući tri nominacije za Oscara, pet nominacija za Zlatni globus, kao i nagradu Grammy.

The National

24.-26.6.2024., INMusic festival, Zagreb

The National se također nakon šest godina vraća u Hrvatsku u sklopu povratničkog šesnaestog izdanja INmusic festivala. Riječ je o jednom od najuspješnijih indie rock bendova današnjice.

Ed Sheeran

10.8.2024., Hipodrom, Zagreb

Sheeran se na sceni pojavio 2011. godine  kada je objavio EP No. 5 Collaborations Project, te su ga odmah primijetili velikani poput Eltona Johna. Prvi album, +, Sheeran je objavio u rujnu 2011., a prvijenac je doživio ogroman uspjeh. Već sljedeće godine dobio je Brit Award za najboljeg britanskog muškog solo umjetnika.

Pročitajte više