Kravata - modni dodatak za svakog muškarca

IAKO će to većina muškaraca prozvati gnjavažom i nepotrebnom smetnjom, nošenje kravate mnogima je, htjeli to ili ne, neizostavan dio svakodnevice.

Muškarci ih najčešće nose zbog posla, no onaj manji dio dobrovoljno pristaje na takvo "mučenje" jer su shvatili da žene padaju na kravate - možda jer ih podsjećaju na nekadašnje gentlemane koji su znali kako učiniti da se žena osjeća kao dama. Bez obzira u koju kategoriju spadate (ili joj se tek trebate priključiti), nekoliko kravata uvijek bi trebalo biti na raspolaganju u muškom ormaru, a i svaki muškarac koji drži do sebe trebao bi naučiti kako ih vezati.

Optimalan broj primjeraka koje biste trebali imati da se osigurate za sve prigode, od krštenja prijateljevog sina do poslovne večere i spoja u finom restoranu je, tvrde stručnjaci, osam. Među njima svakako bi se trebala naći jedna s okomitim i jedna s vodoravnim prugama, kao i jedna s točkicama. Ove tri varijante, u crnoj, modroj i smeđoj boji, uz četvrtu sivu i u kombinacijama sa svjetlijim nijansama trebale bi riješiti problem slaganja sa svakom košuljom i svim sakoima koje imate ili ćete ih tek imati.

Kravatu, međutim, ne morate nužno nositi samo u posebnim prilikama - za neformalnije situacije izaberite one s uzorcima geometrijskih oblika, ili pak, ako baš ne možete odoljeti svojoj djetinjoj strani, s crtanim likovima. Ženama će se i to svidjeti, jer kravata je kravata, osim ako je široka i kratka. Potonja je jedina vrsta koja može izazvati kontraefekt.

M.F.

Pročitajte više