Sunčane naočale - novi zimski trend

SUNČANE naočale obično su ljetni modni dodatak, međutim one su nezaobilazne i ove zime, a stilisti tvrde da su obvezniji accessories od torbi. Mnogi poznati dizajneri početkom sezone proširili su svoje kolekcije i na naočale, prepoznavajući ovaj trend.

Pucci, Jimmy Choo, Balenciaga i Tiffany samo su neka od velikih imena koja su ili otpočela ili obnovila svoje linije sunčanih naočala.

Zvijezde poput Victorije Beckham, Kate Moss i Nicole Richie pomogle su proširenju ovog trenda, te pripomogle da sunčane naočale postanu neizostavni modni dodatak, nevažno o godišnjem dobu. A više gotovo da ni jedna velika zvijezda ne izlazi iz kuće bez njih, te se vrlo rijetko mogu vidjeti paparazzo fotografije na kojima se vide njihove oči.

Britanska stilistica, Hannah McInnes, pronašla je objašnjenje za ovaj trend u financijskim razlozima: "Sunčane naočale postale su must have i zamijenile druge modne dodatke zbog svoje cijene. U posljednjih nekoliko godina cijena npr. torbi se gotovo udvostručila. Dok neki ljudi također, koriste sunčane naočale kako bi pokazale kojem stilu teže, a za koji još uvijek nemaju dovoljno financijskih sredstava". Zbog toga su nosive sve vrste naočala i svi oblici. Ne možete pogriješiti ni kod izbora boje, jedino je bitno da su prepoznatljivog dizajna.

N.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara