Lezbijski film digao Indiju na noge

JEDAN od prvih indijskih filmova o lezbijskim odnosima nazvan "Girlfriend", u kojem se, barem za indijski film, eksplicitno prikazuje seks dvije žene, izazvao je burne proteste hinduističkih vjernika.

Prikazivanje filma "Girlfriend" u indijskim kinima osiguravat će jake policijske snage, jer su hinduistički tvrdolinijaši već izašli na ulice paleći postere i lutke glavnih glumica, najavivši još oštrije prosvjede oko samih kina u kojima će biti prikazan film.

Film "Girlfriend", kojeg je režirao Karan Razan, naišao je na kritike vjerskih fanatika ali i umjerenih filmskih kritičara, koji su film nazvali "pornografskim".

Mnoge grupe za ženska prava pridružile su se osudi filma, tvrdeći da se u njemu "podržavaju apsolutno svi stereotipi o homoseksualcima i lezbijkama."

Dvije glavne glumice tako voze moćne motore, odjevene su u kožu i nose kratke frizure. Također, u filmu se implicira da žene koje su seksualno zlostavljane u djetinjstvu nužno postaju lezbijke.

Kritičari se slažu da je redatelj Razan filmom "Girlfriend" pokušao namamiti isključivo mušku heteroseksualnu publiku u kina, korištenjem izazovnih glumica i poznatih stereotipa o lezbijkama.

Razan pak tvrdi da je, neovisno o dobrom ili lošem publicitetu filma, samo želio potaknuti raspravu o lezbijstvu u indijskom društvu.

Pročitajte više