Liječnik iz Vukovara u Milijunašu pao na filmskom pitanju. Znate li vi točan odgovor?

Foto: HRT

U ovotjednoj emisiji kviza Tko želi biti milijunaš? sudjelovao je liječnik Marijan Orlović iz Vukovara.

S lakoćom je došao do devetog pitanja, no onda nije znao tko je "General u svom labirintu", u romanu jednog nobelovca - Simón Bolívar, Napoleon Bonaparte, George Washington ili Scipion Afrički. Pozvao je džokera koji mu je rekao da je točan odgovor Simón Bolívar. Marijan je prihvatio odgovor i osvojio 2500 eura.

Džoker je iskoristio i na 10. pitanju koje je glasilo: Koji je dvoslov simbol kemijskog elementa? Ab, Ac, Ad i Ae bili su ponuđeni odgovori. Uzeo je džoker "pola-pola" i ostali su mu odgovori Ac i Ad. No i dalje nije bio siguran. Pitao je publiku i njih 65 posto je kao točan odgovor odabralo Ac. Marijan je prihvatio njihov odgovor i osvojio 5000 eura.

Ponovno je zapeo na 11. pitanju koje je glasilo: Koga Crispin Glover glumi u filmu Olivera Stonea, David Bowie u filmu Juliana Schnabela, a Jared Harris u filmu Mary Harron? Ponuđeni odgovori bili su: - Warhola, B - Dalija, C - Van Gogha, D - Toulouse-Lautreca. Marijan je odgovorio C - Van Gogha, što nije bilo točno i otišao je kući s 5000 eura.

Pročitajte više