Ljudi ismijavaju TikTok izazov za uštedu novca: "Ne zaradim toliko za 100 dana"

Ilustracija: Shutterstock

NA TIKTOKU se pojavio izazov pomoću kojeg možete uštedjeti i do 5000 dolara za 100 dana, što su mnogi korisnici ismijali, smatrajući da je to nemoguće.

Na društvenoj mreži TikTok postoji mnogo savjeta koji vam mogu pomoći u svakodnevnom životu, ali ponekad neki savjeti nisu primjenjivi u životima mnogih ljudi. Jedan od savjeta koji brojni ne bi uspjeli iskoristiti je upravo ovaj o uštedi novca. Naime, na TikToku je postao aktualan video u kojem jedna djevojka objašnjava kako je moguće uštedjeti i do 5000 američkih dolara za 100 dana uz jedan jednostavan trik.

@therealogkatieb Guess who’s saving up to move out 🤪🤑#100DayChallenge #FYP #Moneyyyyy ♬ original sound - Sara Nicole

Djevojka iz videa objašnjava kako ćete uz pomoć 100 omotnica na kojim su ispisani brojevi od jedan do sto, svaki dan ostavljati iznos koji piše na omotnici. Navodi kako na taj način možete uštedjeti točno 5050 američkih dolara. Međutim, zaboravila je da mnogi nemaju priliku ni zaraditi 5000 dolara za 100 dana, a zbog toga su je mnogi korisnici ismijali u komentarima.

"Korak prvi: Imati novac", "S kojim novcem da kupim omotnice", "Zaboravila si reći gdje da nabavimo novac koji ćemo ostavljati u omotnice", "Ako ne plaćaš račune ili nemaš tri posla, ovo je gotovo nemoguće", "Ne zaradim toliko za 100 dana", samo su neki od komentara.

Ipak, mnogi su smatrali da ovo nije loša ideja, ali da ima nekoliko mana, a dodali su da je sigurno mislila da se ovaj izazov uštede odnosio na 100 tjedana te da biste uštedjeli, ne morate kronološki dodavati novac u omotnice, već možete izabrati omotnicu koju želite.

Pročitajte više