Ludilo kraljevskih beba: Bolničarka Kate Middleton se ubila zbog jednog poziva

Foto: Guliver Image/Getty Images

BRITANSKA kraljevska obitelj najpopularnija je kraljevska obitelj na svijetu. Iako u Europi postoji još 11 kraljevina i kneževina, dinastija Windsor daleko je najpopularnija. Svi događaji vezani za britansku kraljevsku obitelj bude velik interes javnosti, ne samo u Velikoj Britaniji nego u cijelom svijetu. Otkako su osamdesetih godina prošlog stoljeća tabloidi u Britaniji doživjeli procvat, članovi kraljevske obitelji imaju status pop zvijezda.

Nagloj popularnosti kraljevske obitelji definitivno je pridonio brak princa Charlesa i lady Diane Spencer. Čim se pročulo da princ ima djevojku, javnost je poludjela za Dianom i mediji je ne puštaju na miru ni 22 godine nakon smrti. Istu sudbinu dijele i njezina djeca i njihove supruge, a dijelit će je i njihova djeca. Ovih dana mediji su prepuni fotografija i vijesti o malenom Archieju Harrisonu, sinu princa Harryja i bivše glumice Meghan Markle. 

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton gledalo je nekoliko stotina milijuna ljudi diljem svijeta. Kada je kraljevska obitelj objavila da očekuju prvo dijete, nastalo je opće ludilo, a u prosincu 2012. trudnoća Kate Middleton iznjedrila je tragediju. Nakon što je objavljeno da je Kate Middleton trudna, voditelji australskog radija 2DayFM nazvali su bolnicu u kojoj se Kate nalazila zbog intenzivnog povraćanja na početku trudnoće te se predstavili kao britanska kraljica i princ.

Medicinska sestra koja se javila povjerovala je da je zove kraljica Elizabeta i odala voditeljima u kakvom je stanju Kate Middleton. Nakon što je priča izašla u javnost nastao je opći kaos, a medicinska sestra je poslije nekoliko dana pronađena mrtva u stanu u Londonu. Kasnije je potvrđeno da je počinila samoubojstvo.

U srpnju sljedeće godine rodio se budući britanski kralj George. Mediji su danima dežurali pred bolnicom St Mary's u Londonu, a Kate Middleton pred fotografe je izašla nekoliko sati nakon porođaja. Isti scenarij ponovljen je 2015. godine kada se rodila princeza Charlotte te 2018. godine kada se rodio princ Louis.

Rođenje malenog Archieja Harrisona javnosti je jednako zanimljivo kao i rođenja djece princa Williama. U protekla tri dana objavljene su tisuće vijesti o rođenju prvog djeteta princa Harryja i Meghan Markle, a svijet će s velikim interesom gledati i odrastanje kraljevskih beba.

Pročitajte više