Maca kao tigar, a pit bull kao nevinašce

POZNATO je da su Englezi veliki ljubitelji životinja, ali njihovi birokrati često izazivaju neobične situacije vezane uz njih.

Brian Jackson iz Colnea preuređivao je stan kada mu je došao u kontrolu građevinski inspektor kojem je mačkica Sascha skočila na rame i malo ga ogrebla na licu.

Ubrzo ga je iznenadilo pismo iz gradske uprave u kojem mu javljaju da je četveromjesečna mačkica stavljena na listu "opasnih životinja" koja postoji kao upozorenje gradskim službenicima.

Zanimljivo je da Sascha uopže nije Brianova već k njemu zna dolutati iz susjedstva, a on se požalio novinarima da su macu proglasili opasnom dok napasni pit bulli nekažnjeno grizu djecu.

Upravo to se dogodilo malom Frankie Knowldenu iz Minstersa koji je skočio u susjedov vrt po svoju loptu kada su ga napala njegova dva pit bulla i grizno ga izgrizla po licu. Morali su ga sašiti sa čak 47 šavova.

Pozvana policija nije željela intervenirati uz napomenu da čovjek po zakonu ima pravo da u svom vrtu drži pse i napomenula da ih inače drži u metalnim kavezima, ali su prilikom incidenta malo pušteni u šetnju.

Dobro je što još nisu prijavili unakaženog klinca zbog ometanja tuđeg posjeda.

Pročitajte više