Madonna izazvala bijes Iraca

POP DIVA Madonna našla se na udaru irskih katolika u petak kada je potvrđeno da će svoj prvi koncert u Irskoj održati u nedjelju.

Madonna bi trebala pjevati u dvorcu Slane, 50 kilometara sjeverno od Dublina, u nedjelju 29. kolovoza, kazao je vlasnik dvorca lord Henry Mount Charles.

On je, međutim, odbacio tvrdnje da je Madonna, koja je nedavno razvila interes za židovski misticizam, odbila svirati u subotu zbog židovskog šabata.

"To su jedini mogući dan i datum", rekao je Lord Mount Charles.

Međutim, župnik u Slaneu Joe Deegan kaže da je odluka bezosjećajna za zemlju gdje je 90 posto stanovništva rimokatoličke vjere.

"Dan Gospodnji je za mnoge ljude diljem svijeta nedjelja i čini se bezobzirnim i neosjetljivim da vjera nije uzeta u obzir", kazao je župnik.

Posljednji put kada je u nedjelju u dvorcu Slane održan koncert - 1984. kada je svirao Bob Dylan - to je uznemirilo duhove.

"Znam da se ljudi još sjećaju 1984.", kazao je lord Mount Charles.

"Ove godine Bob Dylan svira u nedjelju 27. lipnja u Galwayu. Pa ako on može svirati u nedjelju nije mi jasno zašto Madonna ne može svirati u nedjelju u Slaneu", dodao je.

Župnik Deegan kazao je da ga brine i zloglasni Madonnin scenski nastup, dodajući da će možda ipak otići na koncert, bez obzira na to kad bude, jer voli Madonninu glazbu.

Pročitajte više