Majka Michaela Jacksona dobivat će milijun dolara godišnje



KATHERINE Jackson, majka nedavno preminulog pjevača Michaela Jacksona, od sinove imovine će godišnje dobivati milijun dolara, pokazuju sudski dokumenti objavljeni javnosti. Novac bi gospođa Jackson trebala koristiti za skrb o Jacksonovoj djeci.

Iznos novca sud je odredio još u kolovozu, ali su detalji tek sada postali poznati javnosti. Sama Katherine dobivat će 27, a djeca 60 tisuća dolara mjesečno. Djeca Prince Michael, Paris Michael Katherine i Prince Michael II među glavnim su nasljednicima Jacksonove imovine, zajedno sa svojom bakom i nekoliko dobrotvornih organizacija.

Katherine je dobila stalno skrbništvo nad djecom, koja od smrti svog oca žive s njom u obiteljskoj kući u Los Angelesu. Sudski dokumenti pokazuju kako dio koji će dobivati baka Jackson treba platiti asistenticu, čistačicu, vozača te životne troškove.

U dokumentima ne piše kako će se trošiti dio novac namijenjen djeci, ali navodi se kako će godišnje biti utrošeno 315.000 dolara za zaposlenike koji će se brinuti o njima, kao i 160.000 dolara godišnje namijenjeno zabavi i drugim troškovima.

No, djeca bi pravu zaradu tek trebala vidjeti, jer bilo kakav predmet ili događaj koji je imao ikakve veze s Jacksonom nakon njegove smrti je postao iznimno tražena roba pa se planira cijeli set poslovnih aktivnosti s pjevačevim imenom, a djeca bi trebala dobiti svoj dio zarade.

Pročitajte više