Mark Ronson izveo koncert u čast Amy Winehouse: "Ona je bila genije"

DUGOGODIŠNJI suradnik Amy Winehouse, Mark Ronson izveo je koncert u njenu čast. Dan nakon pogreba tragično preminule pjevačice, Mark je na pozornici u sklopu Greenwich Summer Sessions izveo hommage svojoj prijateljici. Počeo je s pjesmom "Valerie" Davea McCabea i The Zutons koju su on i Amy obradili i ponovo popularizirali. "Bio je ovo usran tjedan i divno je doći ovamo i svirati vam, to je dobra stvar u glazbi", rekao je Mark u obraćanju publici.

Izveo je i pjesmu "Rehab" te pritom rekao: "Ako volite Amy i njenu glazbu, plješćite sada. Bio sam jučer na njenom pogrebu i rabin je rekao da se ljudski život mjeri djelima, a ne godinama. Njen je bio jebeno poseban. Neću biti emotivan niti morbidan, ali lijepo je dijeliti ovaj trenutak s ljudima koji znaju cijeniti glazbu. Amy Winehouse bila je genije i napravila je više briljantne glazbe nego što ću je ja ikada napraviti". Mark je svoj nastup završio bisom kada je izveo pjesmu "Back to Black", zajedno s dvije pjevačice koje su bile prateći vokali Amy Winehouse posljednjih 10 godina.

Prodaja albuma i dalje raste, bogatstvo bi se moglo utrostručiti

Čini se kako obožavatelji sve više sve više prepoznaju kakva je vrijedna glazbena ostavština otala iza Amy. Njeni albumi sve se više prodaju, od kad je umrla kupljeno je više od 50.000 albuma, a ta brojka svaki dan raste. To je više prodanih albuma nego u prvih šest mjeseci ove godine. Procjenjuje se da bi se zbog toga Amyjino bogatstvo moglo utrostručiti. Pjevačica je iza sebe ostavila imovinu vrijednu otprilike 15.3 milijuna funti. Otac Mitch i majka Janis žele novac staviti u Zakladu Amy Winehouse kako bi "pomogli onima koji se bore s ovisnošću".

Pročitajte više