Međunarodni uspjeh: Prvi hrvatski plus size model završio u talijanskom Vogueu

Foto: Facebook

PRVI hrvatski plus size model Lucija Lugomer grabi velikim koracima prema međunarodnom uspjehu. Nakon što se o njoj raspisao i britanski Daily Mail, zagrebačka manekenka našla se na stranicama talijanskog Voguea.

Iako je biti plus size dio trendi i progresivne Europe, taj je koncept i dalje daleko iza svjetskih standarda ljepote pa ne čudi da je Lucijina priča napravila tako veliki 'boom' na ovim prostorima, piše talijanski magazin o 22-godišnjoj hrvatskoj ljepotici.

>>>Prvi hrvatski plus size model za Index: "Ovaj posao nije lak, treba biti spreman na kritike"<<<

Lucija im je ispričala da joj je glavni uzor bila majka te da su je tijekom odrastanja vršnjaci zadirkivali zbog njenog tijela. Dodala je da je njena manekenska karijera započela nakon što ju je prije godinu dana fotografirao jedan poznati hrvatski fotograf i savjetovao joj da pokuša napraviti karijeru u plus size modelingu.

Da #Zagabria alle passerelle: Lucija Lugomer racconta la sua vita da modella

Posted by Vogue Italia on 9. veljača 2016

Otkrila je da još uvijek nema jasne ciljeve te da ne zna gdje će njen život krenuti, no pokušava doprijeti do žena u svojoj domovini i postati im inspiracija. Trenutno surađuje s poznatim hrvatskim dizajnerima, a jednom je muza, što joj je potpuno nova situacija, ali joj jako laska. 

"Stvarno se sve može kada se hoće, ja ne popuštam i samo idem dalje", poručila je Lucija na svojem Facebooku uz link na članak.

"Ovakve stvari se dešavaju vrlo rijetko, pogotovo za nekoga iz Hrvatske. Krenula sam vrlo neprofesionalno u sve ovo i zapravo sam htjela vidjeti reakcije ljudi. Ako sam u stanju ovo ostvariti, onda sam spremna na velike stvari", rekla je Lucija za Index nakon što se pojavila u Daily Mailu.

Pročitajte više