Meghan i Harry odabrali neobična imena za mladunce kivija

Foto: Instagram

PRINC Harry i njegova supruga Meghan u srijedu, zadnjega dana australske turneje, nadjenuli su imena mladunčadi novozelandskih endemskih ptica, kivija u gradu Rotorui.

Par je posjetio mjesto na kojemu se provode uzgojni program i program oporavka ove ugrožene ptičje vrste te su dvama tri dana starim mladuncima nadjenuli maorska imena Koha i Tihei.

Par je srdačno dočekan u Rotorui, gradu koji je u godini krunidbe 1953. posjetila Harryjeva baka, kraljica Elizabeta, poznatom kao "središtu maorske kulture".

Meghan je odjenula tamnoplavu midi haljinu Stelle McCartney, izbor cipela ovaj put je pao na salonke Manola Blahnika u istoj boji, a oko vrata je nosila ogrlicu sa zelenim poludragim 'pounama kamenom' u obliku privjeska, rad maorske dizajnerice Kiri Nathan. Na poklon ju je dobila od novozelandske guvernerice Patsy Reddy. Kamen se može pronaći samo u južnom dijelu Novog Zelanda i ima važno duhovno značenje. Predstavlja status, moć, integritet, snagu, a tradicionalno se daruje kao znak prijateljstva, mira, ljubavi te sigurnog putovanja i života. 

Vrijednost kamena može se objasniti činjenicom da je potrebno jako puno vremena da bi se izradio jer je, navodno, čvršći od čelika. S obzirom na to da njegova izrada traje tjednima ili mjesecima, kamen postaje prožet duhom svog vlasnika.

Pročitajte više