Meghan Markle i njezin sin danas su ušli u povijest

Foto: Guliver Image/Getty Images

MEGHAN Markle rano jutros je rodila sina. Iako se još uvijek ne zna hoće li dječak biti princ Ujedinjenog Kraljevstva, on je već ušao u povijest, i to zbog nekoliko činjenica.

Sin princa Harryja i Meghan Markle prva je kraljevska beba koja pripada dvjema rasama. Otac Meghan Markle je bijelac, a majka joj je Afroamerikanka, stoga će Britanci dobiti prvu kraljevsku bebu takvog naslijeđa. Iako se pretpostavlja da je kraljica Charlotte u 19. stoljeću imala afričko podrijetlo, to nikada nije službeno potvrđeno. 

Beba je i prvo kraljevsko dijete s pravom na američko državljanstvo s obzirom na to da je Meghan Markle još uvijek, pretpostavlja se, američka državljanka. Ako se Meghan ne odrekne američkog državljanstva, morat će nastaviti plaćati porez u SAD-u, a ista stvar čeka i njezinog sina.

Meghan Markle prva je američka državljanka, pripadnica dvije rase i razvedena žena koja je rodila dijete koje pripada dinastiji Windsor. Podsjetimo, kralj Edward VIII. morao je abdicirati zbog ljubavi s razvedenom glumicom Wallis Simpson. Njih dvoje nakon abdikacije dobili su titule vojvode i vojvotkinje od Windsora, ali potomke nisu imali.

Pročitajte više