Meghan i Harry - licemjerni paraziti koji ne mogu opstati bez kraljevske obitelji

Foto: Profimedia

AKO vam je danas možda muka što je protekli tjedan bio neproduktivan, utješit ću vas. Ja sam tri sata života provela na Netflixu gledajući kuknjavu britanskog princa i njegove supruge na kojoj su zaradili 88 milijuna dolara.

Dakle, pazite ovo - britanski princ i njegova supruga snimili su dokumentarac od šest epizoda u kojemu kukaju nad svojim teškim životom u kraljevskoj obitelji i naplatili ga kao da su snimili vrhunski holivudski film s vrhunskim glumcima. U tri epizode koje su za sada objavljene na Netflixu Harry i Meghan tonom para koji podiže djecu u bijedi, bolesti i siromaštvu pričaju o svom životu u kraljevskoj obitelji.

 

Ovo dvoje su svoju navodnu patnju su na krajnje manipulativan način u filmu povezali s britanskom kolonijalnom i robovlasničkom prošlošću te s Brexitom, a svoj život doslovno usporedili sa životima ljudi iz afroameričkih zajednica, koji rasizam trpe desetljećima.

Nezanemarivo je dodati i da princ Harry vjeruje svojoj supruzi koja tvrdi da nije imala pojma tko je on.

I woke Amerika ih sluša, vjeruje im i plače od suosjećanja. 

Ako ne znate za dramu Meghan i Harryja, vi ste Božji miljenik i sada izađite iz ovog teksta i uživajte u svom blagoslovljenom životu. Ako znate za dramu britanskog princa i njegove supruge koji već dvije godine sa svijetom dijele traumu kraljevskog života i obitavanju u najpovlaštenijoj obitelji na svijetu, vi ste na pravom mjestu.

Britanska kraljevska obitelj je javno vlasništvo

Odakle početi?

Britanska kraljevska obitelj postoji jer Britanci žele da kraljevska obitelj postoji u obliku u kojemu postoji. Britanci su voljni plaćati lifestyle cijele obitelji, njihove palače i aute, haljine i tijare, putovanja, blagdane i drame jer ih smatraju simbolom nacije koji ne može i ne smije nestati. Još važnije, Britanci kraljevsku obitelj smatraju stvarnom bajkom koja se mora održati u 2022. godini i obogatiti njihove živote.

Međutim, kraljevska obitelj mora barem nekako opravdati svoje postojanje i milijune funti koje troše, budući da je 2022. godine nemoguće opravdati tezu da je jedna obitelj odabrana od samog Boga da vlada Velikom Britanijom.

Ako ste se ikad pitali zašto britanska princeza nekoliko sati nakon porođaja pred masom fotografa stoji u štiklama i razrezane međice, odgovor je jednostavan. Mora. Ona je njihovo javno vlasništvo jer su platili njezino vjenčanje, njezin porođaj, njezinu haljinu, platili su automobil kojim je došla u bolnicu i kolijevku u kojoj će spavati njezina beba. Plaćaju je da postoji, ali onakva kakvom je oni zamišljaju i žele.

Dakle, članovi britanske kraljevske obitelji su jedan oblik dvorskih luda koje moraju živjeti, funkcionirati i raditi sve ono što će rulju zabaviti i intrigirati.

Većina članova kraljevske obitelji je toga svjesna i sudjeluje u toj razmjeni. Međutim, izgleda da princ Harry baš i nije.

To je potvrdilo njegovo nezaboravno kukanje kod Opre Winfrey o tome kako ga je obitelj financijski odsjekla. Čovjek od gotovo 40 godina se iznenadio što je ostao bez milijuna funti javnog novca nakon što je otišao iz Velike Britanije. On je, mrtav hladan, očekivao da će Britanci plaćati njegove palače i automobile i kad on ode u Ameriku.

I tako je počela sapunica Harryja i Meghan kojoj se ne nazire kraj.

Harry i Meghan su bez kraljevskih titula nitko i ništa

Kada je najavljeno da će se princ Harry i njegova supruga povući s kraljevskih dužnosti i sami financirati svoj život, mnogi su očekivali da će se princ okrenuti privatnom biznisu i potpuno povući iz javnog života. Međutim, oni koji pobliže znaju njegovu biografiju znali su da to neće biti moguće.

Razlog je prilično jednostavan - princ Harry jedan je od najneobrazovanijih, najnepouzdanijih i najnestabilnijih članova kraljevske obitelji, koji, doslovno, ne zna raditi ništa. Od najranije mladosti bio je problematičan, nestabilan i nepouzdan.

Cijela britanska javnost godinama je pratila kako se princ na njezin račun drogira i opija, kako se na njezin račun odvikava od droge i alkohola, kako na njezin račun nosi nacističku uniformu, kako na njezin račun vara na ispitima, jedva završava srednju školu i kako na njezin račun živi život pun privilegija bez imalo odgovornosti.

Njegovi otac i brat bi teoretski ipak mogli preživjeti da rulja upadne u dvorac i pošalje ih u progonstvo. Jednostavno su bolji u diplomaciji, obrazovaniji, pouzdaniji i inteligentniji. Da odemo u potpunu krajnost, William bi barem mogao biti profesor u srednjoj školi, a Charles proizvoditi organsku hranu kada bi čudom monarhija nestala, a imovina im se oduzela.

Jednostavno su tijekom života imali više interesa, obrazovanja i posla nego što je imao Harry. On ne bi mogao ništa od toga. I ne može ništa, ako nije princ s deset milijuna funti javnog novca godišnje.

Princ Harry je završio Eton, školu za dječake od 13 do 18 godina, u koju idu svi prinčevi i isključivo britanska elita. Međutim, princ je bio toliko loš učenik da su mu profesori pomagali varati na ispitima, a cijeli je slučaj završio na sudu.

Javnost kao da ignorira očitu činjenicu da članovi kraljevske obitelji upisuju elitne škole i fakultete jer je ovima u interesu da ih pohađaju. Nisu oni tako genijalni.

Nakon nekoliko burnih godina srednje škole princ Harry je završio u vojsci. Narodski rečeno, njegovi otac i baka više nisu znali što napraviti s njim.

Tako se uz ime princa Harryja često se spominje njegova vojna karijera. Nažalost, ni ona ne postoji bez britanske kraljevske obitelji. Sve vojne titule i priznanja Harry je dobio od vlastite bake, djeda i oca. Svi članovi britanske kraljevske obitelji služe vojsku, u jednom trenutku života se pridružuju vojsci i imaju priznanja i titule - jer je vojska u njihovoj službi.

Uostalom, što bi Harry kao "sjajan vojnik" britanskog kralja mogao raditi u Americi? 

Sličnu sudbinu dijeli i njegova supruga Meghan. Iako su britanski tabloidi napuhali priču o američkoj glumačkoj divi koja se udaje u britansku kraljevsku obitelj, istina je daleko od toga. Meghan Markle je prije udaje za princa Harryja bila slabo poznata glumica s jednom velikom ulogom u seriji.

I to je sve.

Bili smo paraziti, sad ćemo zaraditi na kuknjavi jer nam je bilo loše

Kada pomislite da ne može biti gore od toga da netko ima milijune na račun toga što se rodio, na scenu su stupili Harry i njegova woke supruga sa sjajnom idejom.

Ideja je išla otprilike ovako: Svijet još uvijek pati za princezom Dianom i smatra da ju je kraljevska obitelj psihički dotukla, a paparazzi ubili. Idemo natjerati svijet da nas identificira s njom i pričati kako nam je bilo grozno u kraljevskoj obitelji. Zaradit ćemo milijune, kad već ona nije stigla, htjela ili mogla.

Princ i njegova supruga su ostali bez milijuna dolara javnog novca, ali našli su način da zarade još više. Međutim, oba izvora zarade leže u njihovim titulama, kojih se ne žele odreći.

Princ Harry i Meghan Markle već treću godinu kukaju pred kamerama kako su ih britanski mediji i kraljevska obitelj tretirali, dok istovremeno još uvijek koriste titule koje im je dala kraljica.

Princ Harry i Meghan Markle 2021. godine su kraljevsku obitelj optužili za rasizam, a mjesec dana kasnije novorođenu kćer nazvali su imenom koje nosi glava te "rasističke" institucije.

Princ i njegova supruga žele se prikazati kao najveće žrtve britanske kraljevske obitelji u povijesti, ali inzistiraju da ih se tretira i potpisuje kao članove te obitelji. Dakle, biznis princa Harryja i Meghan Markle, koja u filmu inzistira da je natprosječno inteligentna, obrazovana i sposobna žena, svodi se isključivo na kraljevsku obitelj i pljuvanje po istoj.

U protekle tri godine otkako su odstupili s kraljevskih dužnosti ovo dvoje parazita nisu napravili nijedan poslovni potez koji ne uključuje kraljevsku obitelj. Za to jednostavno nemaju kapaciteta.

Za Meghan Markle je rasizam svaka kritika koja joj se uputi

Najosjetljiviji dio njihovog festivala kukanja koji se održava već tri godine svakako je rasizam.

Meghan Markle je u više navrata britansku kraljevsku obitelj i tamošnje medije optužila za rasizam i za maltretiranje na račun boje kože. No njezine izjave baš i ne drže vodu.

Otprilike, za Meghan Markle je svaka kritika i uvreda na njezin račun rasizam. Ako britanski tabloidi princezu Kate nazovu očajnicom, oni su samo nepristojni. Ako nju, pak, nazovu sličnim epitetom, oni su rasisti.

Po logici Meghan Markle i njoj sličnih woke oblika postojanja u Americi, samo bijele žene mogu biti negativni likovi - samo bijele žene mogu biti manipulativne, bijesne i nepristojne. Ako vrijeđaš princezu Kate, ti si samo nepristojan. Ako vrijeđaš Meghan, ti si odvratni rasist.

Moramo biti iskreni i reći da su britanski novinari na svojim privatnim profilima zaista imali neke rasističke izjave upućene Meghan Markle, ali mediji u Velikoj Britaniji ipak nisu toliko ludi da 2020. godine imaju javne rasističke ispade prema članici kraljevske obitelji.

Dakle, rasizma je bilo, ali ne u količini kako to Meghan Markle sada predstavlja woke Amerikancima.

U dokumentarcu Meghan svoju boju kože, koju, ruku na srce, na prvi pogled nitko ne bi povezao s Afroamerikancima, okrivljuje i za godine neuspješne glumačke karijere. Markle tvrdi da nije dobivala uloge zbog svoje boje kože. Kaže da je bila previše bijela za uloge crnkinja i previše crna za uloge bjelkinja.

Ok.

Meghanina publika koja njezinu kuknjavu nad životom princeze shvaća ozbiljno i s njom suosjeća ima jednaku količinu znanja i neznanja o tome što je rasizam i oni su njezine savršene mušterije.

Ne treba dodatno napominjati da su ovo dvoje sve to prikazali u zemlji koja zaista ima problem stvarnog rasizma i u kojoj žene zaista trpe zbog svoje boje kože. Međutim, mlade Afroamerikanke su se nekako uspjele identificirati s princezom miješane rase koje je odrasla uz bijelog oca koji je radio u Hollywoodu i koja se udala u najpovlašteniju bjelačku obitelj na svijetu, koja je stoljećima maltretirala polovinu planeta.

Fascinantno. Naprosto fascinantno. 

Harry je uvjeren da je Meghan ista njegova majka

Jedan od najviše uznemirujućih dijelova dokumentarca je onaj kada Harry govori o svojoj supruzi i koliko ga ona podsjeća na majku. Svaka inteligentna žena u tridesetima bi glavom bez obzira pobjegla od čovjeka koji je uspoređuje s pokojnom majkom, ali ne i Meghan Markle.

Meghan je tu prinčevu zabludu prihvatila, vrlo vjerojatno i sama kreirala te je odlučila unovčiti.

Budući da nisam relevantna napisati da je princ Harry oštećena osoba koja ima mummy issues i traume koje namjerno trigerira njegova manipulativna supruga, pokušat ću usporediti živote dviju princeza i tretman koje su imale u medijima.

Princeza Diana bila je najfotografiranija i najpopularnija žena na planetu. Takva se popularnost više ne može i nikada neće ponoviti. Dakle, fotografi su je slijedili svaki dan, bez iznimke, u svaki dio svijeta u kojemu je bila.

Njezina popularnost bila je enormna, neopravdana, neobjašnjiva i teško razumljiva osobama koje su rođene nakon njezine smrti. 

Međutim, britanski princ očito odbija prihvatiti činjenice. Za smrt njegove majke nisu krivi (samo) paparazzi, nego pijani vozač koji je u noći njezine pogibije vozio automobil, a veliku ulogu je odigralo i slabo osiguranje koje je imao Dodi Al-Fayed. 

Meghan jednostavno laže da su je paparazzi progonili kao princezu Dianu

Osamdesetih i devedesetih ste morali kupiti novine da biste vidjeli fotografiju princeze ili bilo koje žene tog profila. Nije postojao internet, nisu postojale društvene mreže i sve informacije niste mogli doznati pomoću nekoliko klikova.

Da bi mediji javnosti pružili dovoljnu količinu slika princeze Diane i informacija o njezinom životu, jednostavno su je morali pratiti s fotoaparatima. Trajalo je to godinama, sve do njezine smrti.

Meghan Markle je, s druge strane, u kraljevsku obitelj ušla u doba kada se o njoj sve moglo doznati uz pomoć nekoliko klikova mišem. Dakle, javnost je jednim klikom mogla pronaći jednaku količinu fotografija Meghan Markle za kakvu bi novinarima osamdesetih i devedesetih trebalo godinu dana neprestanog praćenja princeze Diane.

Tu nema velike filozofije. Danas su svi fotografi, informacije i slike putuju u sekundi i nema potrebe da neka medijska kuća plaća fotografa da jednu ženu slijedi svaki dan u sve dijelove svijeta.

Meghan Markle i princ Harry tvrde da su imali identičan tretman kao Diana. To naprosto nije istina.

Kako znamo? Jer ne postoje paparazzo slike.

Da su ih paparazzi pratili svaki dan, postojale bi tisuće paparazzo fotki Meghan Markle. Tih slika nema. Barem ne u toj količini. Meghan i Harry su i u filmu o svom stravičnom kraljevskom životu koristili lažne snimke progona paparazza, pa su tako kao ilustraciju onog što su proživljavali koristili fotografije i snimke paparazza koji prate premijeru Harryja Pottera i fotografe koji prate britansku starletu Katie Price.

Vjerojatno nijedno žensko biće više nikad neće doživjeti popularnost princeze Diane, a pogotovo Meghan Markle u 2022. godini, pogotovo u doba kada je za trač dovoljno uključiti Twitter i pogotovo u doba kada svatko može postati paparazzo tako što izvadi mobitel iz džepa.

Narativ o tome da je Meghan nova princeza Diana je deluzija Meghan Markle i trauma princa Harryja.

Da je vojvotkinja od Sussexa sklona laganju, javnost se uvjerila i prošle godine kada je u intervjuu s Oprom Winfrey iznijela niz neistina koje su novinari lako provjerili, poput tvrdnje da se za princa udala tri dana prije nego što je organizirano kraljevsko vjenčanje pa ju je nadbiskup brzo demantirao - dokumentom.

Ovo dvoje će pokopati sami sebe - kraljevska obitelj vjerojatno neće (morati) napraviti ništa

Gledajući festival kukanja princa Harryja koji umišlja da je reinkarnaciju svoje majke uspio spasiti od smrti i progona paparazza mnogi se pitaju zašto se kraljevska obitelj ne oglašava i zašto im kralj i vlada ne oduzimaju titule.

Osim što je proces oduzimanja vojvodstva prilično kompliciran i za to bi kralju trebala podrška vlade i parlamenta, kralj to naprosto ne mora napraviti da bi zaštitio instituciju. Meghan i Harry radeći na vlastitoj samopromociji najviše pogoduju ugledu kraljevske obitelji i kraljevskoj obitelji nije toliko važno što nose titule koje su dobili od kraljice. 

Britanska kraljevska obitelj jedna je od najjačih PR institucija na svijetu. Za takvu PR instituciju ne postoje nepredviđene situacije i ne postoji ništa što se ne bi moglo ispeglati. Ako se kralj Charles ne oglašava, to je zato što je njegova PR mašina procijenila da se ne treba oglašavati.

Windsori znaju da će princ Harry i Meghan Markle pokopati sami sebe i da tu kraljevska obitelj ne mora napraviti ništa. Dapače, kraljevska obitelj će tijekom festivala Harryjevog kukanja dobiti dodatne bodove zbog svoje nedodirljivosti, diskrecije i odbijanja da sudjeluje u toj sapunici.

PR mašina Windsora procijenila je da trebaju šutjeti dok je javnost sve manje naklonjena Harryju i sve manje vjeruje u ono što on govori, čak i u dijelovima u kojima vjerojatno govori istinu. Sve manje ljudi vjeruje da su Windsori negativci, a sve više ljudi vjeruje da su Meghan i Harry razmažena derišta kojoj nikad nije dosta novca i drame.

Stoga, ako ste pomislili da u ovom dokumentarcu ima nešto važno za civilizaciju i nešto što će jednom zauvijek ubiti britansku monarhiju - nema. Ako ste pomislili da bi dokumentarac mogao pomoći da se u svijetu iskorijeni rasizam - neće. Meghan i Harry se ne bave rasizmom, nego oni rasizmom nazivaju apsolutno svaku kritiku koju su dobili na svoj račun.

Ako ste poželjeli tri sata života potrošiti na ovo woke smeće - nemojte. Pametnije vam je tri sata skrolati po Instagramu, igrati igrice ili spavati.

Dokumentarac će, da zaključimo, najviše poslužiti upravo opstanku britanske monarhije i podići popularnost njezinih članova koji u usporedbi s ovo dvoje ispadaju pristojni, zahvalni, pozitivni i radišni.

Pokušaj Meghan Markle i princa Harryja da uzdrmaju kraljevsku obitelj će zasigurno propasti, a Windsori će uskoro postati popularniji nego ikada i nastaviti živjeti na račun Britanaca, rukovati se s njima i mahati im s balkona s facama koje govore: "Ok - parazitiramo, ali barem ne kukamo zbog toga."

Kada troje djece princa Williama odraste dovoljno da postanu materijal za tabloide, princ Harry i Meghan Markle će biti samo uspomena koja se negdje preko Atlantika koprca u svojoj nebitnosti. 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više