Mercedes SL 63 AMG Edition IWC

MERCEDES nastavlja suradnju sa švicarskim proizvođačem satova IWC Schaffhausen. Nakon specijalne izvedbe CLS-a na redu je netom obnovljeni SL, i to (opet) u AMG izvedbi.

Limitirana serija odnosi se na svega 200 primjeraka koji će se distancirati ekskluzivnim detaljima poput unikatne bijele nijanse vanjštine i AMG-ovog karbonskog seta u matiranom finišu.

Elegantne linije vanjštine nastavljaju se iznutra gdje vlasnika očekuje Tobago smeđa koža. Nije na odmet reći kako će svaki kupac na poklon dobiti i Grosser Ingenieur ručni sat.

Sve drugo ostaje isto. SL 63 AMG počiva na 19-inčnim naplatcima na koje su montirani pneumatici mjera 255/35 sprijeda i 285/30 straga. Iza njih naziru se jednako upečatljivi diskovi izrađeni od kompozita. AMG potpis donosi i tzv. performance paket koji obuhvaća diferencijal sa djelomičnim proklizavanjem, ABC aktivnu šasiju i dakako, moćni 6.3 V8 motor.

Potonji razvija 386 kW/525 KS i 630 Nm, a u kombinaciji s AMG Speedshift MCT sedam-stupanjskim mjenjačem osigurava ubrzanje do 100 km/h za 4,6 sekundi, te maksimalnu brzinu limitiranu na 300 km/h.

I za koj riječ o satu. Kućište je izrađeno od nehrđajućeg čelika, a u promjeru mjeri 45,5 mm. Pozadina sata izrađena je od safirnog stakla i dopušta pogled u precizan mehanizam s automatskim sustavom.

Suradnja Mercedesa i IWC-a traje od 2005. godine kada je predstavljen i prvi zajednički projekt, CLS 55 AMG "IWC Engineer". Prve isporuke novog modela očekuju se u studenom ove godine, a cijena je zasad nepoznata.

Pročitajte više