Mesić, Tarik i ekipa markirali koncert kraljice sevdaha Hanke Paldum

KRALJICA sevdaha, Hanka Paldum, održala je sinoć pred mnogobrojnom publikom koncert u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski i izazvala oduševljenje interpretacijom bosanskih narodnih pjesama u suvremenom izdanju. Hanka je u Zagrebu pjevala u sklopu humanitarne akcije "Darujmo život" i još se jednom dokazala kao jedna od najautentičnijih interpretatorica bosanske etno glazbe.
 
Hankin koncert otvorio je glumac Zijad Gračić, kojeg kasnije, kao ni ostale najavljene zvijezde nismo sreli na VIP domjenku, a tijekom koncerta zvijezdi su se na pozornici pridružili članovi KUD-a Baščaršija i Omladinskog zbora iz Zenice s izvrsnom solažom mladog bosanskog tenora u usponu Ivana Jelića. Hanka oduševljenu publiku nije razočarala, pa je uz sevdalinke u etno aranžmanima izvela i svoje besmrtne i nezaboravne hitove poput "Crne kose", "Vjetrovi tuge" i "Ja te pjesmom zovem", te mnoge druge, baš kako su gledatelji i priželjkivali.

Iako su organizatori spektakularno najavljivali dolazak raznih zvijezda, što s političke, što s estradne scene, od Tarika i Lejle Filipović i Antonije Šole do predsjednika republike Stjepana Mesića, nitko od ekskluzivnih gostiju nije se pojavio. Bojkotiraju li oni Hanku i humanitarce ili su samo pobjegli na produženi vikend kao i mnogi Zagrepčani, stotinama oduševljenih fanova nije bilo posebno bitno. Hrvatska publika je pokazala zavidno poznavanje starih bosanskih romantičnih pjesama pa je pjevušenje uz Hankine hitove u dvorani bilo pravi hit, te se doslovno čulo sa svih strana.

V.V.
Foto: K.H.

Pročitajte više