Mikulić prošao u finale "Eurosonga 2004", zamalo diskvalificiran

HRVATSKI predstavnik Ivan Mikulić plasirao se s pjesmom "You are the only one" u završnicu "Eurosonga 2004" u Istanbulu. Mikulić je ušao među deset najboljih izvođača, koji će se u subotu boriti za pjesmu Europe.

U subotu će nastupiti još i predstavnici 14 zemalja koji su izravno osigurali nastup u finalu.

U završnicu je također ušla i skladba susjedne Bosne i Hercegovine "In the disco" koju je izveo Fuad Backović Deen. Autorica glazbe i teksta "In the disco" je Vesna Pisarović, koja je 2002. nastupila na Eurosongu za Hrvatsku.

U finale su prošli i predstavnici Srbije i Crne Gore, Malte, Nizozemske, Albanije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grčke i Cipra.

Novi list piše kako je Mikulić dvije probe prije finala odradio katastrofalno. Dok je na prvoj "falšao" i bio neuvjerljiv,  na drugoj probi vidjela se njegova velika nesigurnost. Srećom u polufinalu je uspio svladati strah i nesigurnost.

Zbog Mikulića je Hrvatska skoro diskvalificirana. Naime, hrvatska je delegacija točno u 13.30 trebala biti u dvorani, jer pravila nalažu diskvalifikaciju ako se kasni. No, Ivan Mikulić u 13 sati naručio si je ručak koji je jeo vrlo polagano, iako je znao za to pravilo.

Novi list piše kako je rekao da ga "baš briga za eurovizijska pravila, jer on mora imati pun želudac". Naravno, hrvatska delegacija kasnila je na probu, no nakon zauzimanja Aleksandra Kostadinova EBU ipak nije diskvalificirala Hrvatsku.


Pročitajte više