Mislio da je autom udario psa pa se iznenadio kad je shvatio o čemu je riječ

Foto: Facebook

KANAĐANIN koji je prošlog tjedna mislio kako je automobilom udario psa te zatim pomogao životinji bio je izuzetno iznenađen kad je otkrio da to nije čovjekov najbolji prijatelj - već mladi kojot.

Eli Boroditsky 27. studenog vozio se na posao u noćnu smjenu u Manitobi, kad mu je pri brzini od oko 90 km/h, kaže, točno ispred auta izletjela životinja. Kad je udario kojota, mislio je kako se radi o njemačkom ovčaru ili haskiju, otkrio je za CBS News.

"Nisam ga htio ostaviti jer sam mislio da je to pas i da oko njega mogu biti divlje životinje koje bi ga mogle ozlijediti", rekao je Boroditsky, napomenuvši kako "nije mislio da se radi o divljoj životinji."

Pokupio je stoga kojota i stavio ga na stražnje sjedalo svog automobila. "Nevjerojatno je bilo koliko je bio pitom. Mazio sam ga", rekao je.

Da se radi o kojotu, Eli je saznao kad je kolega s posla vidio životinju u njegovom automobilu. Iduće jutro službenik za zaštitu divljih životinja prevezao je kojota u Centar za rehabilitaciju životinja Wildlife Haven, gdje se sad oporavlja.

Djelatnici centra rekli su da je kojot pretrpio samo nekoliko posjekotina na svom tijelu te da bi uskoro trebao biti pušten u prirodu.

Pročitajte više