Modni klasici koje morate imati

TRENDOVI dolaze i prolaze, no neki komadi odjeće su vječni - s njima nećete pogriješiti bez obzira na modnu sezonu, godišnje doba i preporuke dizajnera.

Ono što biste uoči jeseni svakako trebali imati u ormaru, za početak jest strukirana jakna. Osim što odlično ide podjednako sa casual trapericama i elegantnim hlačama, takva je jaknica idealna jer smanjuje puniju figuru, naglašava truk kod dječačke građe i neutralizira neproporcijalnu liniju. Materijal odaberite prema vlastitom ukusu ili vladajućim trendovima, najvažnije da vam stoji kao da je po vama šivana.

Drugo na popisu "must have" odjeće je klasično crno odijelo. Savršena kombinacija za žene koje mnogo vremena provode u uredu, uz visoke pete, jači make up i elegantniju torbicu idealno će biti i za svečane prilike, a jednom kada imate odijelo svakako će vam trebati i klasična bijela košulja. Elegantna ispod sakoa, casual uz traperice, ženstvena uz suknju – bitno je samo da kroj odgovara vašoj liniji.

Uz košulju, za jesenski i zimski period obavezna je dolčevita. Kod dolčevite materijal igra ključnu ulogu budući da je vrat prilično odjetljiv dio tijela. Birajte pamuk ili neki drugi meki materijal, a izbjegavajte vunu i - – crvene mrlje iziritirane kože na vratu sigurno neće pridonijeti ni udobnosti i idealnom looku. Uz dolčevitu odlično će pristajati klasične hlače "muškog“ kroja, koje iz mode neće vjerojatno nikada izaći upravo zato što nema toga uz što se ne slažu.

Također vječan komad odjeće je i mala crna haljina, u ovom slučaju nešto malo "veća“, točnije duža - s dužinom koja tek neznatno otkriva koljena ne možete pogriješiti, neovisno o prigodi.

Kada je riječ o cipelama, bez obzira na trendove, u narednom jesenskom periodu u vašem ormaru moraju se naći čizme visine gotovo do koljena. Visoke čizme nikada ne izlaze iz mode, a visinu pete odaberite prema vlastitom ukusu.

Za kraj, accessoire: "Najsigurnija“ verzija torbice jest ona četvrtasta, tek neznatno zaobljenih linija, srednje veličine i dužine do struka. Koliko god vam puta rekli da se ne mora slagati s cipelama, nema skladnije kombinacije od one kada se torbica i cipele vole, a ako želite ići do kraja, uskladite ih i sa nakitom. Dijamanti su možda vječni, ali iz mode nikada neće izaći ni biseri - samo ih pametno kombinirajte s ostatkom odjeće.

M.F.

Pročitajte više