Kako nositi "bilo što"?

Kako nositi "bilo što"?

SVIĐAJU vam se, ali se ne usudite obuti starke ili  odjenuti primjerice baby-doll haljine? Odjeća zapravo i nije toliko komplicirana kao što mislite. Ako je znate što znači riječ "umjereno", možete nositi bilo što, a još uvijek ćete izgledati odlično.

Haljine i suknje - Haljine i suknje oduvijek su bile tipično ženski dio odjeće, a zadnjih nekoliko sezona ponovno su se vratile u modu i postale neizostavan dio svakog ormara.

Na modnim pistama smo vidjeli vrlo zanimljive oblike, međutim žene koje su navikle na udobnost hlača mogu se u suknji osjećati previše debelo, mršavo, nisko, nezgrapno, i vjerojatno sebi pridaju mnoge ovdje nenabrojene epitete.  Međutim, činjenica je da je lijepa suknja lijepa suknja, a vi ste takvi kakvi jeste. Ni jedna dužina, oblik ili širina suknje ne može to značajno izmijeniti.

Zbog toga slobodno eksperimentirajte. Izaberite suknju koju biste rado vidjeli na sebi, nevažno o figuri, i slobodno je nosite. Bitnije od kroja je uskladiti boje. Pa tako pokušajte pri kombiniranju šarene suknje nositi na neutralne boje, a kod jednobojnih kombinacija spajajte isključivo hladne boje s hladnim, a tople s toplim. S crnom ne možete pogriješiti, pa ukoliko niste sigurni u izbor, boje odlučite se za crnu.

Topovi i kratke majice koje otkrivaju struk - Već nekoliko sezona topovi nisu u modi, pa tako ni gol trbuh. Ipak, kratke majice koje imate u ormaru možete iskoristiti. Nosite ih preko uskih i dužih ili kraćih haljinica.

Ovakva kombinacija savršeno pristaje svim oblicima tijela. Odvratit će pozornost sa širokog struka, istaknuti veće grudi ili dati veći obujam manjim. Ali topovi mogu biti i prilično nezahvalni - ukoliko ispod njih nosite širu odjeću možete izgledati poput trudnice. Ako imate takav dojam kada se pogledate u ogledalo, iskoristite remen, ali ga ne spuštajte na bokove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajice -  Svako malo u modu se vraćaju odjevni predmeti u kojima možete izgledati poput cirkuskog klauna ili instruktorice aerobika ako "samo malo pogriješite".

Najvažnije pravilo koje trebate slijediti pri nošenju tajica je da gornji odjevni predmet uvijek mora biti do ispod bokova. Sve što je kraće od toga nosite na jeans ili neke druge čvršće hlače.

Nakit - Velika količina nakita na naslovnicama modnih časopisa može izgledati otmjeno, ali u stvarnosti, ako pretjerate s modnim dodacima, izgledat ćete vrlo jeftino. Kao štand na tržnici ili kao da je kutija s nakitom eksplodirala ispred vas. Nikad nemojte pokušavati uskladiti sav nakit, pa tako nositi špangice, naušnice, ogrlicu, narukvicu i sat iz kompleta. Odlučite se na najviše dva ukrasna predmeta. A ako je uočljiv i velik, onda je dovoljan samo jedan. Eventualno nijansu boje uskladite s torbicom. Iako se srebro i zlato zadnjih godina kombinira na jednom komadu nakita, nikad nemojte dvije vrste plemenitih materijala ili kamenja kombinirati na različitim predmetima. Ako nosite zlatnu boju, neka svi ukrasi budu u tom tonu.

Gležnjače - Bile sportske ili elegantne, gležnjače uvijek najbolje pristaju uz odjeću koja otkriva noge do koljena. Nosite ih na kraće suknje ili popularne capry hlače.

Budući da gležnjače vizualno skraćuju nogu, golim listovima ćete "ispresijecati" sliku i popraviti dojam. Iznimka ovog pravila su visoke i mršave djevojke manekenske građe.

N.D. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara