Mostar Sevdah Reunion – religijsko iskustvo u Močvari

DA SE RADI o jako popularnom bendu, to smo znali i prije, ali da se radi o bendu koji je toliko popularan među zagrebačkom publikom, to nismo ni slutilI.

Močvarom se, naime, 23.05. jedva prolazilo, a gužva je počinjala već kod ulaza u prostor u kojem se koncert održavao. Tome su dva razloga.

Prvi je već spomenuta popularnost ovog world music benda, a drugi je što se prije samog koncerta održavalo čitanje u sklopu Festivala europske kratke priče pa je ekipa koja je pohodila taj događaj jednostavno ostala na koncertu.

Tako da smo na koncertu vidjeli hrpu ljudi koji su u književnom miljeu celebrityi, ali njihova imena našim čitateljima vjerojatno znače jako malo pa ih nećemo ni navoditi, ali zato svakako treba spomenuti Edu Maajku koji je na muziku ovog benda reagirao kao što publika inače reagira na njegovu.

Koncert je trajao puna dva sata zbog čega sve pohvale bendu. Došlo je, što bi se stručnom terminologijom reklo, do sinergije između publike i benda pa se u nekim momentima nije znalo tko više uživa – ovi na stejdžu ili publika oko stejdža, a čuli su se i komentari iz publike tipa "Ajde sad tiše malo, sljedeća stvar je religijsko iskustvo."

Ukratko, u Močvari se dogodio vrhunski koncert i da je gužva bila samo malo manja, a temperatura u prostoriji samo malo niža, događaj bi proglasili savršenim.

Pročitajte više