Muškarci dnevno "potroše" čak 83 minute na uljepšavanje, a žene 73

DOK JE nekad muškarcima za uljepšavanje trebalo tek nekoliko minuta, posljednjih godina situacija se znatno promijenila. Naime, istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da prosječni muškarac potroši 83 minute dnevno na uljepšavanje - tuširanje, brijanje, odabir odjeće, pravljenje frizure i nanošenje krema dok je ženama za ljepotu potrebno izdvojiti 79 minuta na dan.

"Danas svatko cijeni čovjeka koji se brine za svoj izgled"

"Nekada davno je bilo u modi da muškarac izgleda kao da nije potrošio više od nekoliko minuta za jutarnje dotjerivanje, međutim, danas svatko cijeni čovjeka koji se brine za svoj izgled, čovjeka koji lijepo miriše i izgleda kao da je utrošio veliki napor da postigne takav izgled", rekao je Simon Comins, direktor jedne britanske drogerije.

Također, dodaje Comins, muškarci poput Brada Pitta, Russella Crowea ili Liama Gallaghera, prije nekoliko godina nije smetala zarasla brada ili je li im svaka dlaka na glavi na svom mjestu, dok se danas, ti isti muškarci svakodnevno dotjeruju i usklađuju svaki najmanji detalj koji su odjenuli.

Najbolji primjer današnjih muškaraca su ultrapopularni David Beckham ili pak Cristiano Ronaldo koji veliku pažnju pridaju izgledu.

Ženama za depiliranje potrebno 14 minuta, muškarcima za brijanje 18

U istraživanju, koje je provedeno na 3 tisuće ispitanika, također je pokazalo je da je muškarcima potrebno 23 minute za jutarnje tuširanje, a ženama minuta manje. Također, ženama je potrebno znatno manje vremena kada je u pitanju depiliranje s obzirom da će prosječna žena pazuhe, noge i bikini zonu izdepilirati za 14 minuta dok će muškarac bradu obrijati za čak 18 minuta.

Iako im duže treba da odaberu modnu kombinaciju koju će nositi taj dan, muškarci su ipak brži kada su u pitanju kremice. Naime, dok će žene dnevno na mazanje potrošiti 22 minute, muškarci će to obaviti u 17 minuta.

Pročitajte više