Nacionalni park Brijuni od ponedjeljka ponovno otvoren za individualne posjetitelje

Foto: Press123rf

NACIONALNI park Brijuni u ponedjeljak, 11. svibnja, ponovno se otvara za individualne posjetitelje, a s obzirom na pandemiju, način rada provodit će se u skladu s uputama vlade, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Iz NP-a su u petak priopćili kako istoga dana opet započinju organizirani izleti na otok Veliki Brijun uz vodstvo stručnih vodiča, po promotivnim, povoljnijim cijenama ulaznica od 95 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu. 

Prilagođeni izlet Veliki Brijun obuhvaća vožnju brodom, vožnju otvorenim turističkim vlakom, posjet Safari parku te šetnju Kochovom stazom do Stare masline i Brijunskog mediteranskog vrta.

Posjetiteljima će po izboru biti na raspolaganju i posjet znanstveno-edukativnom centru u "Kući za brodice".

Broj osoba po izletničkoj skupini bit će reduciran u skladu s odlukama Stožera, s tim da je aktualnim preporukama Stožera prilagođen i kapacitet prijevoza putnika brodom Veli Brijun, kao i kapacitet turističkog vlaka. 

Posjetitelji će moći i samostalno, bez stručnog vodiča obilaziti Veliki Brijun uz mogućnost korištenja nove, besplatne mobilne aplikacije za vođenje posjetitelja Brijuni Pocket Guide, koja je već dostupna za preuzimanje, a otvorena je i mogućnost individualne igre na golf-terenu uz prethodnu najavu.

Od ponedjeljka će za posjetitelje biti otvoreni i pojedini ugostiteljski objekti u skladu s odlukama Stožera, dok je otvaranje smještajnih objekata na Velikom Brijunu planirano za 1. lipnja.

Pročitajte više