Najveći hit ovoga ljeta su jahte

NAKON što je napustio vrelu premijersku fotelju, Ivo Sanader je nestao bez traga i glasa, a potom je pronađen kako uživa u blagodatima Jadrana, ploveći na luksuznoj jahti. Doduše, krstarenje nije najbolje završilo, ali to je neka druga priča.

Veliko zanimanje svojim dolaskom izazvao je i modni dizajner Giorgio Armani. U Hrvatsku je stigao sletjevši u Zračnu luku Split, nakon čega je sa suradnicima i tjelohraniteljima otišao po svoju 65 metara dugačku jahtu "Main". Armanijeva jahta, u koju prolaznici nisu prestajali gledati, izgleda vrlo raskošno i elegantno.

Sastoji se od tri palube obojane u militarističke boje koje su prema Armanijevim željama kistom nanosili vrhunski toskanski brodograditelji, a izgradnja je trajala tri godine. "Mainu" je ovo druga sezona plovidbe, a po veličini spada među stotinu najluksuznijih i najvećih jahti na svijetu jer uz jedan apartman i šest kabina prima ukupno petnaestak gostiju. Prije "Maina" u Armanijevu vlasništvu bila je jahta "Maria", 51-metarska ljepotica koja je nosila ime njegove majke, a prodao ju je za nešto manje od 20 milijuna eura.

Najzanimljivije je bilo na Dikanovoj jahti

Ni otac Formule 1 Bernie Ecclestone se ne stidi svoje "Petare" koja već tradicionalno ljeta provodi na Jadranu. Njegova je jahta ime dobila kombinacijom imena njegovih kćerka, a dugačka je 60-metara. Ipak, bivša supruga Slavica ga je nadmašila, i to ne samo visinom, već i dužinom. Naime, ona se nakon razvoda odlučila počastiti 36 i pol milijuna funti vrijednim plovilom.

I jedan od najzanimljivijih, a odnedavno i bračni par Ivanišević ,oko Hvara je krstario u društvu Ive Balaban te zagrebačkog poduzetnika Josipa Šelendića i njegove djevojke Maline Grahek, ali su brojne trenutke provodili i sami s djecom, baš kao prava sretna obitelj. Zanimljiviji je od njih ipak bio novopečeni par Lambaša i Radeljak, koji su s Dikanove jahte Lex mamili poglede ljudi i objektive fotoaparata, posebno u trenutcima kad se Dolores prošetavala u toplesu.

Možda najimpresivnija i najneobičnija bila je megalomanska jahta ruskog tajkuna Andreja Meljničenka koji je sa suprugom, srpskom starletom i bivšom pjevačicom pop grupe Models, Sandrom Meljinčenko, plovio od Dubrovnika do Korčule. Njegovo plovilo rađeno je po uzoru na američki vodeni razarač. Dugačko je 119 metara, široko 19, a vrijednost mu se procjenjuje na čak 250 milijuna američkih dolara.

Pročitajte više