Nastavlja se turneja "Indexi i prijatelji"!

ČLANOVI legendarne grupe Indexi i ove godine nastavljaju s turnejom "Indexi i prijatelji", koncertima koje će održati početkom listopada u Tuzli, Beogradu i Subotici. Producent koncerta Tomislav Kašljević koji već treću godinu nastavlja tradiciju okupljanja glazbenika koji su nekoć svirali u Indexima, a koji će i ove godine pristići iz Izraela, SAD-a, Slovenije i raznih krajeva svijeta, najavljuje da će prvi od tri koncerta biti održan u Tuzli, u sportskoj dvorani Mejdan, 2. listopada.

"U Tuzli održavamo koncert koji je poseban, jer je poklon djeci pokojnih glazbenih legendi Davorinu Popoviću, Slobodanu-Bodi Kovačeviću i Đoki Kisiću. Svi pjevači i glazbenici nastupaju besplatno, a prihod od ulaznica uplaćujemo na račun obitelji", kaže Kašljević koji je ujedno i inicijator projekta "Indexi i prijatelji" koji slavi glazbeni opus Indexa. U Tuzli će u čast Indexima zapjevati mnogi hrvatski pjevači pojačani kolegama s čitavog prostora bivše države. Tu su Arsen Dedić, Dado Topić, Massimo, Aki Rahimovski, Boris Novković, Goran Karan, Bisera Veletanlić, Kaliopi, Hanka Paldum, Halid Bešlić, Branko Đurić Đuro, Giuliano, Seid Memić Vajta, Željka Katavić i Irina Kapetanović.

Nakon tuzlanskog koncerta slijede i dva komercijalna koncerta "Indexi i prijatelji: Da sam ja netko" - 3. listopada u beogradskom Sava centru i u Sportskoj dvorani u Subotici, 4. listopada. U Beogradu i Subotici, dodatno će zapjevati Zoran Predin, Tijana Dapčević i Ogi Radivojević, a posebna gošća beogradskog koncerta bit će Nina Badrić koja će za tu priliku otpjevati pjesmu "Bacila je sve niz rijeku".

Najvažnije je svakako reći da će na sva tri koncerta ponovno zajedno svirati gotovo svi glazbenici koji su svirali u Indexima - Fadil Redžić (bas gitara), Ranko Rihtman (klavijature), Neno Jurin (klavijature), Miroslav Šaranović (bubnjevi), Kornelije Kovač (klavir), Sinan Alimanović (klavijature), Peco Petej (bubnjevi) pojačani mladim Vernesom Ljuštaku (solo gitara). Vizualni identitet za sve materijale koji prate turneju osmislila je Hana Kovačević, kći pokojnog legendarnog gitariste Bode Kovačevića.

Pročitajte više