Natjerala muža da ode kod liječnika i spasila mu život, a onda umrla od raka

Foto: Twitter

ANDREA FLINT je svom mužu Alistairu spasila život natjeravši ga da ode kod liječnika zbog izrasline na testisu. Nakon dugog odgađanja, na njen je nagovor Alistair posjetio liječnika koji mu je dijagnosticirao tumor na testisu i odmah ga poslao na operaciju. Nakon toga, Andrein je suprug ozdravio. Nažalost, ona sama nije bila te sreće, nekoliko godina kasnije je umrla od raka pluća iako nikad u životu nije pušila.

Liječnici su tridesetjednogodišnjakinji rekli da su njeni simptomi znak stresa, ali njen muž je za Mirror ispričao kako je od početka bila uvjerena da boluje od iste bolesti od koje je preminula njena majka- tumora na mozgu.

Mučili su je bolovi u leđima i mučnine, a kod liječnika je otišla četiri puta u dva mjeseca samo kako bi joj rekao da se jednostavno radi o stresu.

Kad je u veljači 2011. doživjela napadaj, dijagnosticirani su joj tumor na mozgu i rak pluća. To je za njih bio veliki šok budući da je Andrea bila dobrog zdravlja i nikad nije pušila.

U ožujku iste godine podvrgnula se osmosatnoj operaciji tumora na mozgu, a tri mjeseca kasnije na Alistairovo inzistiranje, par se vjenčao.

Usprkos teškoj dijagnozi, otišli su na medeni mjesec, a nakon toga Andrea se vratila na kemoterapiju.

"Počastili bismo se putovanjem nakon svake loše vijesti vezane za bolest", izjavio je Alistair.

U narednih pet godina, par je između pedeset runda kemoterapije, uspjeli su otići na dvadeset i pet putovanja, a nakon duge borbe s opakom bolešću Andrea je preminula 18. ožujka 2016.

Alistair njihovu priču uporno dijeli, ne bi li potakao ljude da na vrijeme otkriju simptome i odu na pregled.

"Ona me natjerala da posjetim liječnika i kroz nekoliko sam se tjedana oslobodio raka. Njoj, ipak, nije bilo pomoći" zaključio je Alistair koji danas pomaži u prikupljanju sredstava za istraživanje raka.  

Pročitajte više