Nesbo dolazi u Zagreb i Split, čeka ga i HGSS

Foto: Press

JEDAN od najpoznatijih pisaca trilera na svijetu, Norvežanin kojeg su novinari prozvali rock zvijezdom među spisateljima, ponovo dolazi u Hrvatsku. Četiri godine nakon posljednjeg druženja sa svojim hrvatskim čitateljima Jo Nesbo dolazi u Split i Zagreb, gdje bi promocije trebao održati 5. i 7. svibnja.

No, kako doznajemo, Nesbo će priliku iskoristiti i za jednu od svojih omiljenih aktivnosti – slobodno penjanje. I tijekom prošlog posjeta svladavao je neke od prilično zahtjevnih staza - za svaki slučaj pod budnim okom ekipe iz Hrvatske gorske službe spašavanja. HGSS-ovci su ga, doznajemo, totalno oduševili tako da će ga držati na oku i tijekom izleta po Dinari tijekom ovog svibnja.

Nesbo je inače dosta svestran lik – prije nego što se diljem svijeta proslavio serijalom trilera u kojima glavnu ulogu nosi briljantni, ali podosta poročni detektiv Harry Hole, bio je burzovni mešetar i – nogometaš. Poznato je da je veliki zaljubljenik u Luku Modrića, a prošli boravak u Hrvatskoj iskoristio je i da javno pozove Luku da se vrati u njemu omiljeni Tottenham.

 

Pročitajte više