Netko je u BiH na lotu dobio 3.2 milijuna eura i nije se javio. Ima još mjesec dana

Ilustracija: Shutterstock

VLASNIK srećke koja je uplaćena u Banjoj Luci, a čiji su brojevi izvučeni na loto plus premiji u vrijednosti od 3.2 milijuna eura, još se nije javio u prostorije Lutrije Republike Srpske, pišu tamošnji mediji.

"Kada se javi i utvrdi njegov identitet, onda se točno zna daljnji postupak. Obaveza uplate poreza na dobitak nastaje u momentu isplate dobitka igraču. Dok se igrač ne javi u propisanom roku, mi nemamo nikakvu obavezu ni saznanje što ćemo s porezom na dobitak", rekao je za Nezavisne Goran Šaula, direktor Lutrije Republike Srpske.

Ako se ne javi, iznos ide u fond

Ako se u ovom roku dobitnik ne javi, ovaj predviđeni iznos ide u fond neisplaćenih dobitaka prema propisima o igrama na sreću.

"Kada nema isplate dobitka, nema ni isplate poreza. Imamo mnogo vrsta dobitaka, kako većih, tako i manjih, i događa se nekada da se netko od dobitnika ne javi. Ako se za veći dobitak nitko ne javi, onda se postupa po Zakonu s tim dobitkom. Ovo nije tako rijetka pojava, ali još ne možemo ništa govoriti oko ovog dobitka jer je prošlo tek pola zakonskog vremena i dobitnik ima još mjesec dana vremena da se javi i preuzme dobitak", pojasnio je Šaula.

Loto plus premija izvučena je početkom rujna. Dobitna kombinacija je iznosila oko 3.2 milijuna eura, a dobitni brojevi su glasili 7, 25, 16, 24, 19, 18, 10.

Pročitajte više