Pitali smo građane koje meso najviše vole jesti na roštilju. Evo što su nam rekli

Foto: Index Video/kaufland.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Sadržaj nastao u suradnji s: Kaufland

DOLAZAK proljeća označava i početak jedne od najomiljenijih sezona za mnoge Hrvate - sezone roštiljanja. Ovo je vrijeme kada se ulice, dvorišta i pojedini otvoreni prostori ponovno ispunjavaju mirisima pečenog mesa i dima, a zvuci veselih okupljanja odjekuju u zraku.

Sezona roštiljanja pruža savršenu priliku ne samo za uživanje u ukusnim i sočnim jelima, već i za stvaranje nezaboravnih trenutaka s obitelji i prijateljima. Svatko ima svoje preferencije kad je riječ o hrani na roštilju, a mi smo odlučili istražiti što građani Zagreba najradije biraju.

Na glavnom zagrebačkom trgu pitali smo Zagrepčane o njihovim preferencijama vezanim za roštilj. Zanimalo nas je preferiraju li više meso ili povrće pripremljeno na vatri, koji umak najčešće biraju i koje piće, prema njihovom mišljenju, najbolje pristaje uz roštilj.

Osim hrane, našim sugovornicima bitno je i sunčano vrijeme za idealan roštilj

Većina naših sugovornika dala je prednost roštilju na ugljen i mesu, iako su se našli i pobornici plinskog roštilja te povrća. Među popularnim mesnim jelima na roštilju istaknuli su se ćevapčići i vratina, dok je ajvar bio najčešći izbor kada je riječ o umacima. Što se tiče pića, hladno pivo je odnijelo pobjedu.

"Lijepo sunčano vrijeme, da ima puno ekipe, po mogućnosti dosta cura", opisao je jedan od naših sugovornika idealan dan proveden uz roštilj. "Samo je bitno da mesa ima", istaknuo je drugi. Što se tiče same pripreme za roštilj, jedna naša sugovornica naglasila je da je to "najbitniji dio posla". 

Jedan sugovornik otkrio je da je važno meso marinirati dan prije kako bi lijepo odstajalo prije samog pečenja na roštilju. "Priprema je najbolja u obitelji kada smo svi zajedno, zajedno rezuckamo, družimo se", istaknula je jedna naša sugovornica.

Što vi volite pojesti na roštilju, a što popiti uz njega?

Bilo da preferirate ukusno meso na roštilju ili povrće, te uz to volite popiti sok ili hladnu pivu, raznovrsnu ponudu hrane i pića za roštilj možete pronaći u Kauflandu po povoljnim cijenama. U našoj anketi izdvojili smo nekoliko artikala, a vas pozivamo da nam kažete što najradije jedete na roštilju.

Krenimo s mesom i ribom, odnosno morskim plodovima, što vam je najdraže na roštilju od ponuđenih opcija?

A što najradije pijete uz roštilj?

Sponzorirani sadržaj donose Index i Kaufland Hrvatska u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više