Nije sve u cajkama: Gospel Ivane Kindl i gostiju izazvao ovacije u Komediji

GOSPEL koncerti u Hrvatskoj su prava rijetkost, a pogotovo oni na kojima taj zahtjevni crnački glazbeni žanr izvode neki od najboljih vokala hrvatske glazbene scene. Upravo zato je koncert Ivane Kindl u kazalištu Komedija dočekan s oduševljenjem, a njezini gosti pokazali su da neki od najboljih glasova u ovoj zemlji zapravo "čuče" neotkriveni, dok se glazbenom scenom nerijetko prešetavaju "pjevačice" koje bez dobrog producenta i nabadanja svakog tona ne bi uspjele snimiti ni album.

Ivana Kindl je mjesecima pripremala projekt koji je u Komediji zasjao u punom sjaju - zbor Izvor, škola pjevanja Kubus i odlični prateći vokali (među kojima su i dvije mlade dame koje su upravo napustile grupu Flyer) pobrinuli su se za pravi "gospel sound" i više nego prikladno popratili maestralne izvedbe Ivane i njezinih glazbenih istomišljenika.

Josipa Lisac pjevala je "Amazing Grace", a na sceni se, nakon dugo vremena, pojavila i Valerija Nikolovska, nekadašnja pjevačica grupe Mayales. Vlasnica jednog od najboljih vokala u Hrvatskoj prije nekoliko se godina povukla sa scene, ali iznimno raspoloženoj publici pokazala je da (unatoč navodnim privatnim problemima) i dalje ima - glas.

Predstavile su se i neke nove nade, a iz mora agilnih pjevača izdvajamo Petru Antolić i Ines Mlinarić, polaznice škole Kubus za koje će se, nimalo ne sumnjamo, još čuti. Osim Ervina Baučića, "muške boje" branio je Mario Huljev, pjevač kojeg kolege zbog osebujnog vokala dižu u nebesa, a njega, načuli smo, nimalo ne fascinira estrada i uglavnom pjeva doma pod tušem. Javnosti je najpoznatiji po klupskoj himni "Get Down (Superfunk)" koju je prije nekoliko godina snimio za Urbani zvuk, ali prema onome što smo čuli, gospel je ono što mu najbolje leži.

"Hvala vam, ispunio mi se dugogodišnji san"

Koncert su iz prvih redova pratile brojne Ivanine kolege - bila je tu ekipa iz showa "Zvijezde pjevaju", Ivana Radovniković došla je s dečkom, a Luka Nižetić u društvu menadžerice.

"Hvala vam, ispunio mi se dugogodišnji san", rekla je vidno dirnuta Ivana Kindl na kraju koncerta u kojeg je, kako piše na službenom blogu, "utkala dušu". Prepoznali su to i mnogobrojni posjetitelji, pa su uz pokoje (pravo crnačko) "Aleluja!" gospel koncert ispratili ovacijama, a brojni poznati u gledalištu dvosatni pregled pravih crnačkih evergreena nazvali su "glazbenom poslasticom" koja bi se, s obzirom na veliki interes, svakako trebala ponoviti.

D.K.
Foto: L.T.

Pročitajte više