Nova pogrebna moda: Nogometna lopta kao urna

VELIKI ste ljubitelj nogometa i upravo ste preminuli? Dajte da vam pepeo pohrane u urni u obliku nogometne lopte.

Na tu je zamisao došlo veliko austrijsko pogrebno poduzeće, Bestattung. Nadahnut predstojećim Eurom, Bestattung je ponudio svojim klijentima originalno vječno počivalište: kugla veličine istovjetne nogometnoj lopti s crnim točkama na bijeloj podlozi.

Znajući da su neki navijači širom svijeta tražili da im se pepeo rasprši po travnjaku stadiona svog omiljenog kluba, te da neki klubovi imaju i specijalna groblja za navijače, čelnici Bestattunga vjerojatno nisu pogriješili. Za početak, pripremili su samo deset nogometnih urni po cijeni od 372 eura, no potražnja je već premašila ponudu.

"Ta nam je ideja pala napamet još prošle godine, ali sad ju je povoljnije ostvariti zbog ozračja koji stvara Europsko prvenstvo", rekao je direktor tvrtke, Peter Holeczek.

"Ne vjerujem da bi ovakav oblik sahrane mogao povrijediti nečije osjećaje. Danas se od pepela pokojnika radi i drago kamenje. Osim toga, kad smo kod nogometa, nedavno sam u Njemačkoj vidio lijes na kojemu je bio naslikan grb Bayerna iz Münchena", zaključio je Holeczek.

Totalsport

Pročitajte više