Od Antonije Blaće do Damina gambita: Ovo su bile najpopularnije knjige u lipnju

JEDNO je sigurno: ne postoji top lista, osim one s knjigama, koja u prvih deset ima najnovije, ali i naslove koji su objavljeni prije više desetljeća. Tako je to s knjigama, neki se naslov vrti u krug, nestaje, vraća i ponovno postaje hitom kao da je objavljen prije nekoliko dana. S druge strane, na novoj ljestvici najpopularnijih naslova opet imamo nekoliko noviteta koji s polica knjižara nestaju velikom brzinom, odlazeći u ruke sretnih čitatelja. Najnoviju top-listu složili smo koristeći se podacima dobivenim od jedinog nezavisnog knjižarskog lanca Hoću knjigu, te procjenom autora ovog članka.

1. Govorili su da sam preosjetljiva – Federica Bosco
2. Ljubav oko svijeta – Davor Rostuhar
3. Damin gambit – Walter Tevis
4. Bogati otac, siromašni otac – Robert T. Kiyosaki
5. 12 pravila za život – Jordan B. Peterson
6. Mala čajana u Tokiju – Julie Caplin
7. Dječak, krtica, lisica i konj – Charlie Mackesy
8. #LjetoBezParea – Antonija Blaće
9. Ispričat ću ti priču – Jorge Bucay
10. Godinu starija, godinu bolja - Caroline de Maigret i Sophie Mas

Govorili su da sam preosjetljiva – Federica Bosco

Izdavač Poetika kao da čita misli domaćih čitateljica te objavljuje točno ono što žele čitati. Još jedan u nizu njihovih velikih hitova, ova knjiga talijanske autorice Federice Bosco govori o fenomenu ljudi koji osjećaju više nego drugi. Isprva se to čini kao mana jer mnogim preosjetljivim osobama otežava život, no u knjizi je objašnjeno kako se zapravo radi o velikoj prednosti – ako se naučimo raditi sa svojim osjećajima. Nasreću, Federica je vješta spisateljica te joj lako polazi za rukom voditi čitatelja kroz šumu intenzivnih emocija.

Damin gambit – Walter Tevis

Nedavno objavljen roman Waltera Tevisa čitatelji su instantno prepoznali – serija snimljena po knjizi jedan je od najvećih Netflixovih hitova ikada pa je staza utabana. Roman je u originalu objavljen u jednom drugom svijetu, početkom 80-ih, no itekako je relevantan. Kad je u dobi od osam godina smjeste u sirotište, Beth Harmon ubrzo otkrije dva načina kako pobjeći od surove stvarnosti: gutanjem tableta koje odgajatelji svakodnevno daju i njoj i drugoj djeci kako bi ih držali pokornima i – igranjem šaha. Knjiga koja je za popularnost šaha učinila više od Karpova i Kasparova zajedno.

#LjetoBezParea – Antonija Blaće

Je li moguće smršavjeti bez da si uskraćujemo slatka sitna zadovoljstva, već kroz pametnu štednju kalorija kroz cijeli dan izgubimo taj mrzli celulit? Voditeljica Antonija Blaće iz osobnog iskustva tvrdi da itekako jest! Ova knjiga predstavlja Antonijino osobno putovanje prema zdravlju i predstavlja prikupljeno iskustvo i znanje koje je stekla od poznatih nutricionista i trenera. U njoj nam na pristupačan način donosi savjete i ideje koji se sami možemo pridržavati iz dana u dan i postići vitkiju figuru.

Godinu starija, godinu bolja - Caroline de Maigret i Sophie Mas

Omiljene Francuskinje nas osvajaju svakim svojim naslovom! S razigranom duhovitošću, praktičnim savjetima i mudrim opažanjima, autorice bestselera Kako biti Parižanka u svakoj prilici ovaj se put hvataju u koštac s pariškim umijećem odrastanja. Dok progovaraju o ljubavi, zavođenju, modi i spojevima, ali i o obitelji, poslu, samačkom životu i prihvaćanju nesavršenosti, Caroline de Maigret i Sophie Mas opet će vas zabaviti, izreći ono što ne očekujete čuti, ali baš onako kako to želite čuti.

Pročitajte više