Od zgodnog trenera do usamljenog, pretilog i nimalo privlačnog momka

KAKO BI se poistovjetio sa svojim pretilim klijentima, fitness trener Paul "PJ" James, odlučio se udebljati. "Jako mi je teško povezati se s pretilim članovima koji treniraju sa mnom, zato sam se odlučio udebljati i iskušati život pretile osobe. Oduvijek svojim klijentima govorim kako će skidanje kila biti lagano, ali došlo je do te granice kada više nisam vjerovao u to, odnosno nisam znao kakav je osjećaj biti toliko debeo. Mislim da će me ovaj pothvat učiniti boljim trenerom", izjavio je u veljači Paul, koji je tada imao oko 80 kilograma.

"Kad se bude htio vratiti na željenu težinu, vrlo vjerojatno će mu se mnogo kože 'objesiti'"

Sada Paul teži 124 kilograma, a to je postigao tako što je u jednom obroku pojeo četiri pizze, a uz sve to jeo je puno čipsa, hamburgera te je prestao odlaziti u teretanu. Usprkos tome što je želio pomoći svojim klijentima, PJ priznaje kako ga je pretilost u potpunosti promijenila. Njegov socijalni život je zamro, a najviše od svega voli ležati na kauču. Iako nije siguran hoće li ponovo početi trenirati, uvjeren je kako će upravo njegovi klijenti biti ti koji će ga motivirati.

Kad je izašao u medije s tom pričom, australski liječnici pokazali su zabrinutost za njegovo zdravlje. "Debljanje ovom brzinom moglo bi prouzročiti masno tkivo koje će se zadržati oko njegovih unutarnjih organa poput srca i jetre. Također postoji velika mogućnost od povišenog tlaka i dijabetesa. Kad se bude htio vratiti na željenu težinu, vrlo vjerojatno će mu se mnogo kože 'objesiti', što se inače događa u ovakvim situacijama", rekao je doktor Matt Capehorn.

Ž.P
Foto: JLP

Pročitajte više