Kujica kojoj su odrezali uši i sve noge ima šansu za bolji život

Foto: Facebook

TROGODIŠNJA kujica Dana koja je prije mjesec dan pronađena u Bosni s odrezanim nogama i ušima pronašla je privremeni dom, čeka fizioterapiju i proteze koje će joj omogućiti lakše kretanje.

''Situacija u kojoj sam je pronašla nezamisliva je'', ispričala je volonterka Dijana Knežević koja je pronašla Danu i odvela je kod veterinara koji nažalost nije mogao napraviti više od saniranja rana.

"Sve su joj četiri noge bile odrezane, kao i uši. Iz batrljaka su joj stršale gole kosti", rekla je za slovenski 24ur.com Breda Ledinšek iz udruge Pomažemo preživjeti napuštenim životinjama.

 

Na sreću, uspjeli su je prebaciti u Bolnicu za životinje u Sloveniji gdje je utvrđeno da su kujici grozne ozljede nanesene prije par mjeseci.

Malena Dana zasad je prošla dvije operacije te je čeka dug oporavak i fizioterapija, a u planu je i izrada proteza za zadnje šape dok bi za stražnje dobila kolica.

Udruga Pomažemo preživjeti napuštenim životinjama, koja i dalje brine i Dani, apelira na sve koji mogu da im pomognu u troškovima liječenja koji su se dosad popeli na 3000 eura.

Pročitajte više