Opet skandali na Beoviziji

Koliko god bili glasni u svom negodovanju, hrvatski izvođači nisu ni do koljena srpskim kolegama, koji smatraju da je ovogodišnja Beovizija, srpska inačica Dore, potpuno namještena. Naime, Srbiju će na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati Marija Šerifović s pjesmom "Molitva", što se većini izvođača nije svidjelo, te će zbog navodne prijevare u SMS glasanju prijaviti organizatore eurovizijskoj središnjici, kao i srpskom MUP-u.

Glavni razlog nezadovoljstva je činjenica da su u finale Beovizije prošli uglavnom anonimni izvođači, a oni nešto poznatiji dobili su iznenađujuće malo glasova od publike. Potvrde o poslanim SMS porukama stizale su navodno tek oko 4 sata ujutro, nakon održavanja Beovizije, što je izazvalo revolt izvođača koji, osim prijave svim mogućim nadležnim tijelima, očekuju ostavke odgovornih.

Eto, mislili smo da Dora stvara kvazi-skandale, ali, mora se priznati, u tome nismo ni do koljena našim susjedima. Podsjetimo, prošle godine, u finalu sad već bivše Jugovizije crnogorsku grupu No Name publika je gađala kamenjem i bocama, pa je tadašnja Srbija i Crna Gora diskvalificirana s Eurosonga.

D.K.

Pročitajte više