"Orešković" zatražio od Josipovića da napiše novu hrvatsku himnu

Foto: FAH/Index

BIVŠI predsjednik Ivo Josipović primio je danas neočekivan poziv. Nazvala ga je, naime, osoba koja se predstavila kao mandatar Tihomir Orešković, a zatim mu je uputila neobičan zahtjev.

"Danas me s američkog broja nazvao neki šaljivdžija predstavivši se kao mandatar Orešković. Govorio je karikaturalnim hrvatskim. Nakon što sam mu čestitao na mandatu, zatražio je da mu napišem novu hrvatsku himnu. Naravno da sam prepoznao, bila je to 'skrivena kamera', bolje skriveni telefon. Neka se šale, neka duhovitih ljudi", objasnio je Josipović na svom Facebook profilu.

 

Danas me s američkog broja nazvao neki šaljivdžija predstavivši se kao mandatar Orešković. Govorio je karikaturalnim...

Posted by Ivo Josipović on Wednesday, 13 January 2016

Šuška se da se bivši predsjednik zapravo našao na meti Davora Jurkotića, odnosno njegovog showa "U zdrav mozak". Navodno je Josipović tek prvi u serijalu od više visokopozicioniranih političara i poznatih osoba kojima je Jurkotić u posljednje vrijeme smjestio, a koji će se uskoro moći pogledati u njegovoj emisiji. Kako doznajemo, na popisu se našao i premijer jedne susjedne zemlje.

Na Jurkotićeve pozive prethodno su pale mnoge poznate osobe, između ostalih i Aleksandar Vučić, kojem se predstavio kao Milanovićev tajnik, zatim Borut Pahor, Dinamova "alfa i omega" Zdravko Mamić, Marina Lovrić Merzel i mnogi drugi.

Pročitajte više