Oskarovka u suzama priznala: "Bila sam silovana, nikad dosad nisam progovorila"

Foto: Press

SLAVNA oskarovka Mira Sorvino, jedna od prvih žena koja je optužila Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje, prvi put u životu je javno priznala da je bila silovana. 

51-godišnja glumica kroz suze je progovorila o svom teškom iskustvu na konferenciji za novinare koju je organizirao guverner New Yorka Andrew Cuomo koji traži da se postrože zakoni vezani za seksualne napade. 

"Pokret #MeToo je divan, ali za mene je bio traumatičan jer sam se morala suočiti sa stvarima iz svoje prošlosti s kojima se dosad nisam nosila. Proživjela sam silovanje. Ne želim ići u detalje. Nikad nisam progovorila o tome u javnosti jer je ponekad nemoguće govoriti o takvim stvarima. Sad to činim kako bih pomogla drugim ženama koje su prošle kroz to da dobiju pravdu, da znaju da trebaju uzeti vremena kako bi se izborile s traumom i osjećajem srama. Ja sam silovana na spoju i osjećala sam sram. Osjećala sam da je nekako krivnja na meni jer sam trebala biti pametnija, trebala sam se bolje zaštititi, nisam trebala otići na to piće. Odrasla sam u katoličkoj obitelji i u meni je bio sram prema tome da bilo što seksualno iznosim u javnost, čak i kad se dogodilo prisilno", rekla je glumica. 

Sorvino je jedna o prvih žena koja je javno optužila holivudskog producenta Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje. Tom je prilikom ispričala kako ju je 1995., dok je za njegovu kompaniju snimala film Moćna Venera, napastovao u hotelskoj sobi u Torontu. Tvrdila je da ju je masirao te lovio po sobi i pokušavao je navesti na spolni odnos. 

U jednom je ranijem intervjuu također otkrila da ju je jedan redatelj zavezao za stolicu i gurnuo joj kondom u usta na audiciji kad joj je bilo samo 16 godina. 

"Zavezao me za stolicu, ostavio mi modricu na ruci, a zatim mi je gurnuo kondom usta. Učinio je to jer je u pitanju bila horor scena, a on je želio da izgledam uplašeno", ispričala je tad, ali nije otkrila kad je to bilo ni o kojem je redatelju riječ. 

Pročitajte više