Otkriven uzrok smrti Raya Liotte

Foto: EPA

GLUMAC Ray Liotta preminuo je u svibnju prošle godine, a tek sada je objavljen uzrok smrti. 

Preminuo je u Dominikanskoj Republici, gdje je snimao film Dangerous Waters. Sada je TMZ dobio dokumente iz Dominikanske Republike u kojima se tvrdi da je smrt nastupila prirodno i nenasilno.

Umro u snu

Ray je preminuo u snu zbog akutnog zatajenja srca i respiratornih problema. Osim toga, Liotta je imao i plućni edem, što je medicinski izraz za tekućinu u plućima. TMZ također navodi da se Liotta borio s aterosklerozom, stanjem u kojem arterije postaju zadebljane zbog nakupljanja plaka.

Podsjetimo, Ray Liotta, poznat po ulozi Henryja Hilla u Scorseseovom klasiku Dobri momci (Goodfellas), umro je u dobi od 67 godina. Liotta je prije smrti radio punom parom. Radio je na The Many Saints of Newark, Marriage Story i No Sudden Move. Netom prije smrti završio je i snimanje filma Cocaine Bear.

Posvojen je iz sirotišta

Liotta je rođen 18. prosinca 1954. godine u Newarku. Nakon što je završio u sirotištu, u dobi od šest mjeseci posvojili su ga gradska službenica Mary i vlasnik trgovine autodijelovima Alfred Liotta. Mary je bila škotskog porijekla, a Alfred sin talijanskih imigranata.

Kasnije je unajmio privatnog detektiva da locira svoju biološku majku, a naknadno je od nje doznao da je uglavnom škotskog podrijetla. Diplomirao je na Sveučilištu u Miamiju, gdje je studirao glumu, a na početku karijere je nastupao u mjuziklima. Jedna od njegovih najranijih uloga bila je ona Joeyja Perrinija u sapunici Another World, u kojoj se pojavljivao od 1978. do 1981.

Na filmu je debitirao u The Lonely Lady 1983. godine. Njegova prva velika glumačka uloga bila je u filmu Something Wild (1986.). Ta uloga mu je donijela prvu nominaciju za Zlatni globus. 1990. godine ostvario je svoju najpoznatiju ulogu u Dobrim momcima.

Pročitajte više